Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΕΣΑμεΑ: Περίεργες αλλαγές στο ΚΔΑΠ - ΜΕΑ Ζακύνθου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 13.05.2015


Αρ. Πρωτ.: 1248

Στον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση μετέφερε η ΕΣΑμεΑ το θέμα της υποστελέχωσης του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Ζακύνθου, μετά και την αψυχολόγητη ενέργεια της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ζακύνθου να προχωρήσει σε αντικατάσταση των δυο υπαρχουσών θέσεων, ΠΕ Ψυχολόγου και ΤΕ Λογοθεραπευτή, σε ΠΕ Καλών Τεχνών και ΔΕ Χοροδιδάσκαλου, χωρίς να λάβει υπόψη τις εξατομικευμένες ανάγκες των ωφελούμενων. Το γεγονός κατήγγειλε πρώτο το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ζακύνθου «Οι Ποπολάροι».

Αυτή η απόφαση προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη γιατί οι τριάντα και πλέον οικογένειες που υποστηρίζονται από το ΚΔΑΠ- ΜΕΑ έχουν άμεση ανάγκη την ψυχοθεραπεία και λογοθεραπεία που τους παρέχεται δωρεάν, τις οποίες οι οικογένειες τους αδυνατούν να τις υποστηρίξουν οικονομικά.

Ταυτόχρονα η ΕΣΑμεΑ ζητά από τον υπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εγκριθεί άμεσα η ανανέωση των συμβάσεων 7 ατόμων προσωπικού και συγκεκριμένα των: Ψυχολόγου, Λογοθεραπευτή, Θεατρολόγου, Κοινωνικού Λειτουργού, δυο Κοινωνικών Φροντιστών και Οδηγού καθώς και η πρόσληψη ενός Φυσικοθεραπευτή και μιας Καθαρίστριας.

Η ΕΣΑμεΑ καλεί τέλος τον δήμαρχο Ζακυνθινών να επιληφθεί προσωπικά του θέματος.

Η επιστολή επισυνάπτεται.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (135.94 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.