Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Τεστ παρθενίας σε γυναίκες πριν ενταχθούν στον στρατό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη «βάναυση, απάνθρωπη και εξευτελιστική» στην Ινδονησία καταγγέλλει η HRW.

Έκκληση προς τον στρατό της Ινδονησίας να σταματήσει να υποχρεώνει να υποβάλλονται σε τεστ παρθενίας οι γυναίκες που θέλουν να ενταχθούν στις τάξεις του απηύθυνε σήμερα το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), κάνοντας λόγο μια πρακτική «βάναυση, απάνθρωπη και εξευτελιστική».

Στηριζόμενη σε μαρτυρίες γυναικών που έχουν ακολουθήσει αυτή τη σταδιοδρομία, η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διευκρινίζει ότι ο στρατός αξιώνει την πραγματοποίηση δακτυλικής εξέτασης στις γυναίκες που θέλουν να ντυθούν στα χακί ή που πρόκειται να παντρευτούν στρατιωτικό.

Η μη κυβερνητική οργάνωση τονίζει σε ανακοίνωσή της πως ο στρατός «θα πρέπει να δώσει αμέσως τέλος στα τεστ παρθενίας, τα οποία είναι αντίθετα με την απαγόρευση της βάναυσης, απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης που προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο».

Ο στρατός υπεραμύνθηκε των εξετάσεων παρθενίας, που είναι γνωστές και ως «τεστ των δύο δακτύλων», λέγοντας ότι υποψήφιες που δεν είναι «αμέμπτου ηθικής» θα μπορούσαν να τον «βλάψουν», αλλά διέψευσε ότι επιβάλλεται η πραγματοποίηση της εξέτασης αυτής και στις μέλλουσες συζύγους των ενστόλων.

Ο στρατός "πραγματοποιεί δύσκολες αποστολές. Φροντίζει για την εθνική κυριαρχία της χώρας, την ενότητα της επικράτειας και την ασφάλεια του έθνους", δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Η HRW είχε ήδη καταγγείλει πέρυσι ότι η πρακτική αυτή εφαρμόζεται στην αστυνομία, παρά τις επίσημες διαψεύσεις.

«Δεν θέλω να θυμάμαι αυτή την άσχημη εμπειρία. Ήταν ταπεινωτικό», είχε δηλώσει τότε μια 19χρονη, τη μαρτυρία της οποίας επικαλείται σε σχετική έκθεσή της η HRW.

Σε ορισμένες περιοχές της Ινδονησίας η κοινωνία είναι βαθύτατα συντηρητική και η παρθενία θεωρείται βασική αξία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.