Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Με αλεξίπτωτο στο χειρότερο ζωολογικό πάρκο του κόσμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μία διεθνής ομάδα κτηνιάτρων που βρέθηκε με αλεξίπτωτο στο ζωολογικό πάρκο της Γάζας, το οποίος έχει χαρακτηριστεί ως «το χειρότερο του κόσμου», με σκοπό να το διασώσουν, δήλωσαν ότι το σκηνικό που αντίκρισαν εκεί ήταν «τόσο τρομακτικό, όσο ενημέρωναν οι αναφορές».

Το ζωολογικό πάρκο «Καν Γιούνις» βρίσκεται σε ένα από τα πιο ασταθή, από πολιτικής άποψης, μέρη του κόσμου, ενώ πρόσφατα έγινε θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για το γεγονός ότι ανάμεσα στα ζωντανά ζώα εκτίθονταν και μουμιοποιημένα ζώα που είχαν πεθάνει.



Οι αποτρόπαιες αυτές σκηνές αναζωπύρωσαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον στην περιοχή, όπου οι μάχες είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 1960 Παλαιστίνιοι και 67 Ισραηλινοί, το περασμένο καλοκαίρι.

«Υπήρξε μεγάλη προβολή από τα διεθνή μέσα, αλλά κανείς δεν ήρθε να μας βοηθήσει», δήλωσε ο Ζίγιαντ Οουέιντα, μάνατζερ του ζωολογικού πάρκου.

Μία ομάδα κτηνιάτρων από την οργάνωση για τη διάσωση των ζώων «Four Paws» είναι τώρα οι πρώτοι που πήραν άδεια από τις Αρχές να εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας και να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στα ζώα.

Η οργάνωση τόνισε ότι η εικόνα που αντίκρισαν στο «Καν Γιούνις» ήταν μία εικόνα απομόνωσης, χωρίς λεφτά στα ταμεία για την πληρωμή των εργαζομένων, παντού υπήρχαν σκουπίδια και συντρίμμια, ενώ τα λίγα ζώα που βρίσκονταν στο πάρκο δεν είχαν φαγητό και νερό.

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε η οργάνωση στο ζωολογικό πάρκο της Γάζας.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.