Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουν σεξ τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδί;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Kim Kardashian ήταν αρκετά «αποκαλυπτική» τους τελευταίους μήνες για το πόσο εκείνη και ο σύζυγός Kanye προσπάθησαν για να αποκτήσουν το δεύτερο παιδάκι της.

Είπε επίσης ότι η αδερφή της Khloe κάνει σεξ 500 φορές την ημέρα προφανώς για να προμοτάρει τη νέα σεζόν του Keeping Up with the Kardashians, που ξεκινά στις 15 Μαρτίου.

Σίγουρα υπερβάλλει, αλλά το σχόλιό της μας έκανε να αναρωτηθούμε: Πόσες φορές άραγε την ημέρα πρέπει να κάνει σεξ ένα ζευγάρι για να αυξήσει τις πιθανότητες σύλληψης;

Η απάντηση, παραδόξως δεν είναι ακριβής! "Η γενική κατευθυντήρια γραμμή για ζευγάρια χωρίς προβλήματα γονιμότητας οι οποίοι είναι έτοιμοι να γίνουν γονείς είναι να έχουν συχνή σεξουαλική επαφή, η οποία ορίζεται ως σεξ κάθε μέρα ή μέρα παρά μέρα," λέει η Elizabeth Fino, βοηθός καθηγητή της Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Το "κλειδί" είναι το σπέρμα του άντρα θα είναι φρέσκο, υγιές και ιδανικό για γονιμοποίηση. Άλλωστε στα ζευγάρια που θέλουν να γίνουν γονείς το συχνό σεξ τους προκαλεί άγχος και πίεση – ειδικά αν βλέπουν ότι η πολυπόθητη σύλληψη αργεί να γίνει.

Η συμβουλή ωστόσο αλλάζει εάν ένα ζευγάρι έχει προβλήματα γονιμότητας. "Εάν υπάρχει πρόβλημα με τον αριθμό των σπερματοζωαρίων του άνδρα ή το σπέρμα του τότε συνιστάται το ζευγάρι να κάνει σεξ μόνο μία φορά κάθε δύο ή τρεις ημέρες, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στον άντρα να δημιουργήσει καλύτερη ποιότητα και ποσότητα σπέρματος δίνει ένα άνθρωπο την ευκαιρία να δημιουργήσουν την καλύτερη ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος", λέει η Fino.

Από την άλλη πλευρά εάν αφήσετε πολλές μέρες να περάσουν για παράδειγμα περισσότερες από οκτώ ημέρες μπορεί η σύλληψη να αποτύχει διότι η εκσπερμάτωση ενός άνδρα θα περιέχει ένα μεγάλο ποσοστό «γερασμένων» σπερματοζωαρίων ή ακόμα και νεκρά σπερματοζωάρια, τα οποία είναι άχρηστα όταν πρόκειται για σύλληψη.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.