Κυριακή 10 Μαΐου 2015

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για επένδυση στο Δήμο Σητείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αφορά έκταση 22.120,349 στρεμμάτων της Μονής Τοπλού.

Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση επένδυσης που ξεπερνά τα 100.000.000 ευρώ σε έκταση 22.120,349 στρεμμάτων της Μονής Τοπλού η οποία βρίσκεται κοντά στο Φοινικοδάσος Βάι της Κρήτης.

Η Ολομέλεια το Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 29/2015 γνωμοδότησή της έκρινε νόμιμο σχέδιο προεδρικού διατάγματος που αφορά έγκριση Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) σε έκταση που έχει παραχωρηθεί στην εταιρεία βρετανικών συμφερόντων Loyalward L.t.d. η οποία και ανέλαβε την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, ο οποίος την ανέδειξε ως ανάδοχο του έργου.

Πρόκειται για μια έκταση στο Βορειοανατολικό άκρο της Κρήτης που εντάσσεται στο Δήμο Σητείας και εκτείνεται σε περιοχή που καταλήγει στη χερσόνησο Σίδερο. Είναι παράκτια περιοχή και ανήκει κατά κυριότητα στο κοινωφελές Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Παναγία η Ακρωτηριανή που συστάθηκε από την Ιερά Μονή Τοπλού και την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.

Στην επίμαχη έκταση υπάγεται ο Όρμος του Βάι με το γνωστό φοινικόδασος και ο αρχαιολογικός χώρος της Ιτάνου.

Στην έγκριση συνεκτιμήθηκαν η δημιουργία 1.200 θέσεων άμεσης απασχόλησης, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σε περιφερειακό επίπεδο μέσω της βελτίωσης του τουρισμού και η αύξηση των αφίξεων τουριστών. Όπως είναι γνωστό η Κρήτη εντάσσεται στα «νησιά με σημαντική τουριστική δραστηριότητα ή στα νησιά που αναπτύσσονται τουριστικά».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.