Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Δικαστικός «πόλεμος» για κρασί με αρσενικό στην Καλιφόρνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η καταγγελία μιλάει για περιεκτικότητα 500% πάνω από το επιτρεπτό όριο.

Μια δίκη που προκαλεί πανικό μεταξύ όσων πίνουν κρασί Καλιφόρνιας ξεκινά με ένα μάθημα ιστορίας.

Οι θάνατοι του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, του βασιλιά Γεώργιου Γ ', και άλλων προσωπικοτήτων έχουν αποδοθεί σε δηλητηρίαση με αρσενικό.

Και, τώρα, όσοι πίνουν κρασί Καλιφόρνιας έχουν γίνει πειραματόζωα λόγω αμέλειας και παραπλανητικών ενεργειών σύμφωνα με αγωγή που κατατέθηκε στις 19 Μαρτίου στην Καλιφόρνια .

Σύμφωνα με το CNN η αγωγή δεν περιλαμβάνει ισχυρισμούς για σωματική βλάβη ή θάνατο λόγω κατανάλωσης αρσενικού, αλλά οι ενάγοντες ζητούν χρηματική αποζημίωση και το δικαστήριο να υποχρεώσει τους εναγόμενους να γνωστοποιούν στις φιάλες τους κινδύνους από την κατανάλωση ανόργανου αρσενικού σε κρασιά.

Ήδη σύμφωνα με το CNN υπάρχει ανησυχία σε όσους πίνουν κρασί.

Η καταγγελία 28 επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύουν το ετικέτες χαμηλού κόστους και κρασί που πωλείται σε σούπερ μάρκετ.

Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους είπαν ότι το κρασί τους ήταν ασφαλές μιλώντας στο CNN, ενώ το Ινστιτούτο Οίνου χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς «ψευδείς και παραπλανητικούς».

«Ανησυχούμε ότι η ανεύθυνη διαφημιστική εκστρατεία από την προσφυγή στη δικαιοσύνη θα μπορούσε να τρομάξει το κοινό στη σκέψη ότι το κρασί δεν είναι ασφαλές για κατανάλωση κάτι που είναι προφανώς αναληθές» ανέφερε το Ινστιτούτο που εκπροσωπεί 1.000 οινοποιεία.

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι τρία ξεχωριστά εργαστήρια εξειδικευμένα στις δοκιμές για αρσενικό ε[ιβειβαίωσαν ότι οι κατηγορούμενοι παράγουν κρασιά που περιέχουν επικίνδυνα υψηλά επίπεδα του ανόργανου αρσενικού, σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 500% περισσότερο από ό,τι θεωρείται αποδεκτό.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία με έντονα γράμματα, «μόνο ένα ποτήρι ή δύο από αυτά τα κρασιά την ημέρα θα μπορούσαν με την πάροδο του χρόνου να οδηγήσουν σε επικίνδυνη τοξικότητα του αρσενικού για τον καταναλωτή».

Ίχνη αρσενικού υπάρχουν φυσιολογικά στα τρόφιμα και το νερό καθώς το αρσενικό βρίσκεται στον αέρα, το έδαφος και το νερό σε όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, μπορεί επίσης να βρεθεί σε δημητριακά, φρούτα, λαχανικά και θαλασσινά λόγω της απορρόφησης μέσω του εδάφους και του νερού.

Σε γενικές γραμμές, αυτά τα ποσοστά είναι σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από αυτό που σχετίζεται με οξεία ή χρόνια τοξικότητα.

Η πρώτη φορά που η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έθεσε όρια για τα επίπεδα αρσενικού στο φαγητό ή το ποτό ήταν το 2013.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.