Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Τι οπλίζει το χέρι ενός φανατικού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποια είναι τα κίνητρα ενός «μοναχικού λύκου».

Υπάρχει τεράστια αύξηση στις επιθέσεις από τους αποκαλούμενους «μοναχικούς λύκους», σύμφωνα με μία νέα μελέτη που μάλιστα αποκαλύπτει και τα κίνητρα ενός «μοναχικού λύκου».

Η μελέτη που εκπόνησε αμερικανικό κέντρο δείχνει ότι η άποψη πως οι τζιχαντιστές και οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι λάθος.

Από τα 60 περιστατικά εγχώριας τρομοκρατίας που προγραμματίστηκαν ή έγιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2009 έως το 2015, στο 74% των περιπτώσεων από πίσω ήταν ένας «μοναχικός λύκος», ενώ το 90% των περιστατικών ήταν η δουλειά ενός ή δύο ανθρώπων.

Ανάμεσα στους «μοναχικούς λύκους», με τους οποίους ασχολείται η έρευνα βρίσκεται ένας άντρας από το Τέξας που μισούσε την κυβέρνηση, ένας άντρας από τη Φλόριντα που σκότωσε δύο βοηθούς του Σερίφη και ένας φανατικός κατά των αμβλώσεων που σκότωσε ένα γιατρό στο Κάνσας. Μην ξεχνάμε πως οι τρομοκράτες εξ ορισμού κινητοποιούνται από πολιτικά κίνητρα.

Ωστόσο, τα πολιτικά και κοινωνικά κίνητρα ενός «μοναχικού λύκου» που θα επιχειρήσει μία τρομοκρατική ενέργεια ποικίλουν, παρά το γεγονός ότι οι «μοναχικοί λύκοι» έχουν την ίδια ψυχολογία.

Ειδικός πράκτορας του FBI δηλώνει ότι ένα κοινό στοιχείο ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους είναι ότι από τη στιγμή που θα διαμορφώσουν αυτή την πολιτική θέση με σκοπό να δράσουν, τότε ξεκινούν και να το επικοινωνούν, να μιλούν δηλαδή γι' αυτό που πιστεύουν.

Η ροπή προς τη βία προέρχεται από κάποιο παράπονο που έχουν από τον έξω κόσμο. Μαζεύουν «πληγές» και απομονώνονται, ενώ τρέφουν τη μανία τους με αδικίες. Από τις 60 υποθέσεις που μελετήθηκαν, σχεδόν κάθε «μοναχικός λύκος» κινητοποιείται από την αναρχία ή από μίσος για κάποια κοινωνική ομάδα. Υπήρξε «μοναχικός λύκος» που μισούσε την τεχνολογία και άλλος που πίστευε στην ανωτερότητα της λευκής φυλής.

Τον Ιούλιο του 2011, ο Άντερς Μπρέιβικ ανατίναξε ένα αυτοκίνητο έξω από τα γραφεία της κυβέρνησης στο Όσλο της Νορβηγίας και στη συνέχεια πήγε στην κατασκήνωση στο νησί Ουτόγια όπου σκότωσε άλλους 69 ανθρώπους, κυρίως παιδιά. Ο Μπρέιβικ είχε εμμονή με τους ξένους στη χώρα του.

Η κοινή συνισταμένη αυτών των ανθρώπων είναι επίσης ότι μισούν με πάθος, υποστηρίζει ο ειδικός πράκτορας του FBI.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.