Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ένωση Διοικητικών Δικαστών: Αναποτελεσματικό το σύστημα Δικαιοσύνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για αναποτελεσματικό σύστημα Δικαιοσύνης το οποίο αντανακλά και στον δικαζόμενο πολίτη, ενώ έχει ως κυρίαρχο στοιχείο του την απουσία σχεδίου και εκσυγχρονισμού, έκανε λόγο η πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Ειρήνη Γιανναδάκη, στην ετήσια γενική συνέλευση τους.

Η πρόεδρος σημείωσε ότι η δικαιοσύνη βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα και αυτό αντικατοπτρίζεται στα μισθωμένα και απαράδεκτα κτίρια που στεγάζονται τα διοικητικά δικαστήρια όπως διαμερίσματα πολυκατοικιών χωρίς στοιχειώδεις υποδομές και ασφάλεια.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην υπερνομοθετηση: "Τους τελευταίους 30 μήνες έχουν ψηφιστεί έξι αμιγώς φορολογικοί νόμοι με 177 άρθρα και 17 νόμοι στους οποίους συμπεριλήφθηκαν 71 νέες φορολογικές διατάξεις. Γι' αυτα εκδόθηκαν 111 υπουργικές αποφάσεις και 138 διευκρινιστικές εγκύκλιοι!"

Την ίδια ώρα τα παράβολα για την πρόσβαση στη διοικητική δικαιοσύνη αυξήθηκαν περιορίζοντας το δικαίωμα δικαστικής προστασίας των πολιτών ενώ παράλληλα αυξάνονται και τα αιτήματα για χορήγηση ευεργετημάτων πενίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.