Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ομάδα κρητικών «καπετάνιων» παρενοχλούσε τον φοιτητή που εξαφανίστηκε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα στοιχεία για τον 20χρονο έρχονται στο φως.

Τα κλειστά στόματα και η ιδιότυπη ομερτά που εφαρμόζεται σαν άγραφος νόμος στις περιπτώσεις αυτές, περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την μυστηριώδη εξαφάνιση του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, από το Ρέθυμνο.

Εδώ και 10 μέρες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ακόμη και κάτω από εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες οι έρευνες για τον εντοπισμό του νεαρού, τα ίχνη του οποίου χάνονται αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου.

Ομάδα κρητικών «καπετάνιων» παρενοχλούσε τον φοιτητή που εξαφανίστηκε

Ο δευτεροετής φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, έφυγε από την εστία του ιδρύματος, χωρίς μπουφάν, κινητό και πορτοφόλι, παίρνοντας μαζί του μόνο τα κλειδιά του δωματίου. Έκτοτε, μοιάζει σαν να έχει «ανοίξει η γη και να τον έχει καταπιεί».

Οι συγγενείς του νεαρού, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στα Γιάννενα, όχι μόνο για να γνωστοποιήσουν στις αρχές την εξαφάνιση αλλά και για να συμμετάσχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του κάνουν ό,τι μπορούν, με τη συνδρομή ολόκληρης της πόλης των Ιωαννίνων. Έχουν προσλάβει ιδιωτικό ντετέκτιβ, ενώ η υπόθεση έφτασε χθες το βράδυ στο πλατό της Αγγελικής Νικολούλη, όπου υπήρξαν συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

Το βέβαιο είναι ότι ο 20χρονος Βαγγέλης, περισσότερο κατά το πρώτο έτος της σχολής είχε πέσει θύμα εκφοβισμού, δηλαδή bullying, από μία ομάδα «καπετάνιων» που φαίνεται έκαναν… κουμάντο στη σχολή τρομοκρατώντας πολλά παιδιά, ανάμεσά τους και τον εξαφανισθέντα. Αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση στην Κρήτη, είναι ότι τα μέλη της ομάδας των καπετάνιων και ο επικεφαλής τους, ήταν όλοι τους Κρητικοί.

Η σχέση της ομάδας με το Βαγγέλη και τους φίλους του φαίνεται πως ήταν ιδιαίτερα τεταμένη και ο 20χρονος, που περιγράφεται ως ένα ήσυχο και ευαίσθητο παιδί πιθανότατα δεινοπαθούσε. Τα στόματα όμως όλων ήταν ερμητικά κλειστά, όπως συνήθως γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ιδιαίτερα όταν όλοι φοβούνται ότι θα είναι τα επόμενα «θύματα» των νταήδων.

Λεπτομέρειες από τις δράσεις της ομάδας είδαν το φως, μια εβδομάδα μετά στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, όπου εμφανίστηκαν η μητέρα του νεαρού εξαφανισθέντα και ο θείος του.

Ανάμεσα στις μαρτυρίες που καταγράφηκαν στην εκπομπή προκύπτει, ότι ο συντοπίτης του Βαγγέλη, «καπετάνιος» της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ολοκλήρωσε πέρυσι τις σπουδές του, με αποτέλεσμα λόγω της απουσίας του το bullying σε βάρος του νεαρού να περιοριστεί.

Με δεδομένο όμως ότι υπηρετεί τη θητεία του σε στρατόπεδο της περιοχής, εμφανίστηκε στη Γαλακτοκομική Σχολή προ ημερών, λίγες ημέρες πριν από την εξαφάνιση, προκειμένου να πάρει το πτυχίο του και μάλιστα εικάζεται ότι συναντήθηκε με τον 20χρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη μέσα στο λεωφορείο. Είναι άγνωστο τι ειπώθηκε μεταξύ των δύο νέων, ωστόσο συμφοιτητές του Βαγγέλη διαπίστωσαν ότι η διάθεσή του είχε μεταβληθεί έκτοτε.


Πηγή: http://www.cretapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.