Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ανάπηρος σκύλος περπάτησε χάρης σε πόδια από 3D printer

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπορεί ο Ντέρπι να γεννήθηκε ανάπηρος, ωστόσο δεν το βάζει κάτω και με τα νέα του προσθετικά πόδια συμπεριφέρεται και κινείται όπως όλα τα υπόλοιπα σκυλιά.



Μέχρι να καταλήξει σε αυτό το σημείο, η ζωή του χαριτωμένου τετράποδου μόνο ρόδινη δεν ήταν. Ο Ντέρμπι γεννήθηκε με δυσπλασία στα μπροστινά πόδια και η οικογένεια του τον εγκατέλειψε σε ένα καταφύγιο Χίλσμποροου. Και ενώ οι υπεύθυνοι ήταν έτοιμοι να του κάνουν ευθανασία παρόλο που ήταν υγιέστατος, τον αντίκρισε η Σάρα Άντερσον.



Η γυναίκα που έχει εταιρεία με 3D εκτυπωτές, άκουσε την ιστορία του χαριτωμένου ανάπηρου σκύλου και αποφάσισε να του δώσει μία δεύτερη ευκαιρία. Τον υιοθέτησε και του πήρε ένα καροτσάκι για σκύλους προκειμένου να κινείται πιο εύκολα.



Ο Ντέρμπι δυσκολευόταν και βλέποντας το, η Σάρα αποφάσισε να μιλήσει με τους υπαλλήλους της μήπως και βρεθεί κάποια καλύτερη λύση για τα κινητικά προβλήματα του σκύλου. Το προσωπικό κατάφερε να δημιουργήσει προσθετικά πόδια με τον 3D εκτυπωτή προκειμένου να κινείται και να παίζει πιο εύκολα, σαν ενεργητικός και χαρούμενος σκύλος που είναι.



Μετά από πολλές προσπάθειες δημιουργήθηκαν τα προσθετικά πόδια του Ντέρμπι και βρέθηκε μία οικογένεια που τον λατρεύει. Η οικογένεια Πόρτανοβα πήρε τον σκύλο σπίτι της και για πρώτη φορά βρέθηκε σε κήπο και απόλαυσε το τρέξιμο.



«Ήταν απίστευτο και συγκινήθηκα πολύ την πρώτη φορά που τον είδα να τρέχει με τα νέα του πόδια», είπε η Σέρι Πορτανόβα. Από τότε, ο Ντέρμπι απολαμβάνει την ελευθερία κινήσεων και ζει με μία οικογένεια που τον υπεραγαπά, χωρίς να διαφέρει απ’ οποιοδήποτε άλλο σκύλο.



«Ο Ντέρμπι γεννήθηκε με δυσπλασία και δεν ήξερε πως είναι να κινείσαι ελεύθερα, αλλά ήταν ένας χαρούμενος σκύλος. Ωστόσο, από τότε που έχει τα νέα του πόδια τρέχει και παίζει με άλλα σκυλιά, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει στο παρελθόν».




Πηγή: http://www.koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.