Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

10 θέματα που δεν πρέπει η πεθερά να συζητάει με τη νύφη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αγαπημένες μας πεθερούλες, γεια σας! Πρώτα απ’ όλα θα θέλαμε να ξέρετε ότι αγαπάμε πολύ τον γιο σας και ότι κάνατε πολύ καλή δουλειά όσον αφορά την ανατροφή του!

Σας ευχαριστούμε.

Δεύτερον, επειδή τον αγαπάμε τόσο πολύ, θέλουμε πραγματικά να έχουμε μια καλή σχέση μαζί σας. Και προσπαθούμε.

Υποσχόμαστε ότι θα σεβόμαστε την θέση σας ως μητέρα, αλλά υπάρχουν και μερικά πράγματα τα οποία πρέπει να κάνετε κι εσείς από την πλευρά σας για να είναι αυτή η σχέση όσο το δυνατόν καλύτερη! Για τον λόγο αυτό, σας παρακαλούμε να αποφύγετε τα παρακάτω θέματα συζήτησης μαζί μας. Ή τουλάχιστον σταματήστε να τα επαναφέρετε στο προσκήνιο ξανά και ξανά και ξανά και ξανά!

Την περιοχή/τόπο της κατοικίας μας
Ξέρουμε ότι θέλετε τα παιδιά και τα εγγόνια σας να μένουν κοντά σας, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό για διάφορους λόγους. Δεν μας αρέσει να αναφέρετε κάθε φορά ότι πωλείται το σπίτι απέναντί σας ή ότι ξέρετε κάποιον που δουλεύει σε τράπεζα και μπορεί να εκδώσει δάνειο με ευνοϊκούς όρους ή πόσο καλό είναι το σχολείο που είναι δίπλα σας ή πόσο ευγενικοί είναι οι γείτονες στην περιοχή σας ή πόσο επικίνδυνη και χάλια είναι η γειτονιά που μένουμε τώρα…Φτάνει πια! Το καταλάβαμε το υπονοούμενο και δεν πρόκειται να μετακομίσουμε.

Τα ονόματα που επιλέξαμε για τα παιδιά μας
Είμαστε περήφανοι για τα ονόματα που επιλέξαμε για τα παιδιά μας, τους ταιριάζουν και δεν υπήρχε κανένας λόγος να δώσουμε ένα όνομα που δεν μας αρέσει.

Την διατροφή των παιδιών μας
Εφόσον τα εγγόνια σας είναι υγιείς και τρέφονται σωστά αυτό από μόνο του είναι αρκετό. Δεν χρειάζεται η διάλεξη των 45 λεπτών σχετικά με τα οφέλη που αποκόμισε ο μπαμπάς μας από τις βιταμίνες που έπαιρνε όταν ήταν μωρό ή πώς τον θηλάζατε μέχρι να γίνει δύο ετών και γι’ αυτό τώρα είναι τόσο γερός και δυνατός! Επί τη ευκαιρία αν σταματήσετε να δίνετε καραμέλες, σοκολάτες, αναψυκτικά και μπισκότα στα παιδιά κάθε φορά που το ζητάνε, αυτό θα ήταν φοβερό! Ξέρουμε ότι αγαπάτε τα εγγόνια σας και δεν θέλετε να τους χαλάτε χατίρι αλλά προσπαθήστε να βρείτε έναν τρόπο ώστε να μην υπομονεύονται οι κανόνες του σπιτιού μας.

Ο τρόπος που ξοδεύουμε τα χρήματά μας
Μπορεί να είμαστε σε καλύτερη θέση από ό, τι νομίζετε, ή μπορεί και να είμαστε δύο βήματα από την πτώχευση. Είτε έτσι όμως είτε αλλιώς, αν θέλαμε να μιλήσουμε μαζί σας για τα οικονομικά μας, θα το κάναμε. Ακόμη κι αν έπρεπε να καταπιούμε την υπερηφάνεια μας. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και θα θέλαμε να μας αντιμετωπίζετε ως ενήλικες και να σέβεστε το γεγονός ότι θέλουμε να κινηθούμε με το δικό μας τραπεζικό λογαριασμό. Και αν ποτέ προτιμήσουμε να κάνουμε ένα ταξίδι με τα παιδιά στην Disneyland αντί να αγοράσουμε καινούργιο παιδικό υπνοδωμάτιο, πάλι κατόπιν σκέψης θα γίνει.

Πώς πειθαρχούμε τα παιδιά μας
Οι εκούσιες συμβουλές για το πώς πρέπει να διαχειριζόμαστε τα ξεσπάσματα των παιδιών μας κατά τη διάρκεια ενός ξεσπάσματος, σαφώς δεν βοηθά. Είχατε την ευκαιρία με τα δικά σας τα παιδιά και τα διαχειριστήκατε όλα όπως νομίζατε. Τώρα είναι η σειρά μας.

Ότι δεν βλέπετε αρκετά τα εγγόνια σας
Ειδικά όταν το λέτε κατά τη διάρκεια μιας αιφνιδιαστικής μεσημεριάτικης επίσκεψης. Ξέρουμε ότι θέλετε να βλέπετε συχνά τα εγγόνια σας. Μπορούμε κι εμείς να τα φέρνουμε όποτε επιθυμείτε. Όπως για παράδειγμα μια Παρασκευή βράδυ ή ένα Σάββατο βράδυ.

Να παίρνετε θέση στους καυγάδες μας
Καμιά φορά τσακωνόμαστε με το γλυκό σας αγοράκι. Ευτυχώς κρατάμε ένα επίπεδό σε αυτούς τους καυγάδες αλλά καμιά φορά μπορεί κάτι να ξεφύγει από το στόμα μας και να είναι λυπηρό. Παρόλο που αυτό μπορεί να σας εξαγριώσει το σωστό είναι να μην πάρετε θέση. Αν πείτε ότι εκείνος έχει δίκιο τότε προφανώς το κάνετε επειδή είναι γιος σας ενώ αν πάρετε το μέρος το δικό μας είναι προφανώς εξαιτίας της γυναικείας αλληλεγγύης. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε ενδεχομένως να κάνετε είναι να μείνετε ουδέτερη και να προτείνετε να το ξανασυζητήσουμε όταν θα έχουμε ηρεμήσει και οι δύο.

Το πόσο νοικοκυρές είμαστε
Όχι άλλα σχόλια για το πώς είναι έτσι το σπίτι μας και όχι αλλά δώρα με βιβλία μαγειρικής και προϊόντων καθαρισμού. Το ξέρουμε. Δεν μαγειρεύουμε τόσο καλά όσο εσείς και το σπίτι μας δεν είναι τόσο καθαρό όσο το δικό σας.

Τις αποφάσεις για την οικογένειά μας
Είτε πιστεύετε ότι θα έπρεπε να έχουμε περισσότερα παιδιά είτε ότι έχουμε ήδη αρκετά και πρέπει να εξετάσουμε την στείρωση ή την αναπαραγωγική μας δραστηριότητα, ειλικρινά καθόλου δεν μας απασχολεί. Δεν θέλουμε να συζητάμε την σεξουαλική μας ζωή με την μητέρα του συζύγου μας. Ποτέ.

Την εμφάνισή μας
Εννοείται ότι δεν θέλουμε να ακούσουμε κάτι αρνητικό (όπως ένα σχόλιο για την αύξηση του σωματικού μας βάρους) αλλά ακόμη και με τα κοπλιμέντα καλό είναι να είστε προσεκτική. Για παράδειγμα το «Τι ωραία που είσαι σήμερα, αγαπητή μου» μπορεί να το πάρει κανείς σαν «Μήπως να χτένιζες κάθε μέρα τα μαλλιά σου;», πόσο μάλλον σε μια νέα μαμά. Λοιπόν, τα ξέρετε καλύτερα από εμάς γιατί τα έχετε περάσει ούτως ή άλλως.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.