Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Μαθητές έφτιαξαν κήπο αρωματικών φυτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου υλοποίησε την υπόσχεση που είχε δώσει στα παιδιά.

Στη δημιουργία βοτανικού κήπου με αρωματικά φυτά της Κρήτης προχώρησαν σήμερα μαθητές, στο πάρκο Γεωργιάδη της πόλης.

Μαθητές και μαθήτριες του δεύτερου τμήματος της Τετάρτης τάξης του 31ου Δημοτικού με τους εκπαιδευτικούς τους και με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Πρασίνου του δήμου Ηρακλείου φύτευαν αρωματικά φυτά του νησιού όπως μαλοτίρα, χαμομήλι, δίκταμο ματζουράνα κ.α, ενώ δίπλα τους τοποθετήθηκαν και μικρές πινακίδες με την ονομασία τους καθώς ο κήπος υιοθετήθηκε από τους μαθητές που τον ονόμασαν «Βοτανικό θησαυρό της Κρήτης»

Την υπόσχεση για τη δημιουργία του κήπου είχε δώσει ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, στα παιδιά κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο σχολείο τους. Είχαν προηγηθεί επιστολές των μαθητών προς το δήμαρχο για θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και κυρίως είχαν εκφράσει την ανάγκη δημιουργίας ενός βοτανικού κήπου με αρωματικά φυτά και βότανα της Κρήτης στο μεγαλύτερο πάρκο του Ηρακλείου.

Σήμερα ο κ. Λαμπρινός , οι αντιδήμαρχοι Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος καθώς και ο υπεύθυνος του Δικτύου Εθελοντών του δήμου βρέθηκαν στο πάρκο όπου πραγματοποιούνται και άλλες εργασίες αναβάθμισής του, συνομίλησαν με τους μαθητές και τόνισαν ότι θα στηρίξουν και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες για το περιβάλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.