Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Τεστ δείχνει καρκίνο στο πάγκρεας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ελπίδα για το έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου στο πάγκρεας και την άμεση χορήγηση της θεραπείας, προτού χαθεί πολύτιμος χρόνος, δίνει μια απλή εξέταση αίματος την οποία ανέπτυξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Όπως ανακοίνωσαν, η εξέταση βασίζεται στον εντοπισμό μικροσκοπικών επιγενετικών μεταβολών που αποκαλύπτουν τις πρώτες ενδείξεις της ύπαρξης καρκίνου στο πάγκρεας. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα γονίδια BNC1 και ADAMRTS1 υπήρχαν στο 81% των δειγμάτων αιτήματος που πήραν από εθελοντές που συμμετείχαν στη μελέτη και βρίσκονταν στο πρώτο στάδιο της ασθένειας. Ανακάλυψαν δε ότι τα γονίδια αυτά δεν υπήρχαν στο αίμα των συμμετεχόντων που ήταν υγιείς, ακόμη κι αν είχαν ιστορικό παγκρεατίτιδας, η οποία αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση της ασθένειας.

Για προστάτη

Για να γίνει κατανοητή η σημασία αυτής της εξέλιξης, οι επιστήμονες τόνισαν ότι το τεστ PSA που γίνεται για τον καρκίνο του προστάτη εντοπίζει μόλις το 20% των περιστατικών.

Σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Clinical Cancer Research», αν επιβεβαιωθεί ότι η εξέταση είναι τόσο αποτελεσματική και έγκυρη, θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση της θνησιμότητας από τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου.

Εξάλλου όπως τόνισαν οι επιστήμονες, οι εξελίξεις που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες σε ό,τι αφορά τον καρκίνο στο πάγκρεας είναι ελάχιστες.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.