Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Ψυχολογία: Υπάρχει μια λέξη που δεν πρέπει να σκέφτεσαι αν θες να αδυνατίσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπάρχει η μόδα που επιβάλλει να είμαστε αδύνατοι και fit… Εάν η κοπέλα θέλει να αδυνατίζει, δεν πρέπει να σκέφτεται ότι πρέπει να τα χάσει. Η λέξη «χάνω» δηλώνει μια απώλεια εαυτού. Ξέρετε τι συμβαίνει όταν σκεφτόμαστε με τη λογική του χάνω; Με τον Α ή Β τρόπο θα τα πάρω πίσω αυτά τα κιλά, θα τα ξαναδιεκδικήσω. Γιατί είναι μια απώλεια. Στην πραγματικότητα αυτό που πρέπει να κάνω άρα και να σκέφτομαι είναι το πως θα διώξω αυτά τα κιλά. Πρέπει να τα δω σαν μια μορφή ενέργειας αποθηκευμένη στον εαυτό μου, την οποία θα χρησιμοποιήσω για να πετύχω πράγματα. Αυτό μας λένε πια και οι διαιτολόγοι. Καλύτερα να προσπαθήσω να αδυνατίσω κάνοντας γυμναστική, κάνοντας ένα έργο παρά πεινώντας.

Όταν πεινάμε νιώθουμε την απώλεια. Είναι μια διαδικασία πένθους που συμβαίνει μέσα μας και η οποία εκφράζεται μέσα από την πείνα. Καλό είναι λοιπόν εάν επιθυμεί η κοπέλα να αδυνατίσει να ξεκινήσει μια δραστηριότητα. Τρέξιμο, λίγη γυμναστική, τα ομαδικά αθλήματα να ξέρει ότι βοηθάνε πολύ. Στα ομαδικά αθλήματα υπάρχουν γύρω μας και άλλοι άνθρωποι που μπορούν να μας δώσουν δύναμη και επιπλέον αυξάνεται η αυτοπεποίθησή μας. Επίσης, τα ομαδικά αθλήματα, μας απομακρύνουν από την ιδέα ότι «είμαστε μόνοι μας σε έναν αγώνα ενάντια σε όλον τον κόσμο» κάτι που μπορεί να ενισχυθεί κάποιες φορές από τα ατομικά αθλήματα.

Ας αναζητήσει άτομα η αναγνώστριά μας άτομα που να θέλουν να κάνουν τις ίδιες δραστηριότητες με εκείνη. Η ομάδα είναι σημαντικός παράγοντας που αυξάνει την αυτοπεποίθησή μας.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.