Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Στις πρώτες θέσεις η Ελλάδα για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Άλλη μια αρνητική πρωτιά για τη χώρα. Σύμφωνα με το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που παρουσίασε τον απολογισμό των δραστηριοτήτων του για το 2014, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 4η θέση ανάμεσα στις 47 χώρες κράτη μέλη με τις περισσότερες καταδικαστικές αποφάσεις για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο πρόεδρός του Ντιν Σπίλμαν ανέφερε ότι, σύμφωνα με τον ετήσιο πίνακα παραβιάσεων της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανά χώρα, τα κράτη-μέλη με τις περισσότερες καταδικαστικές αποφάσεις για παραβίαση ανθρώπινου δικαιώματος ήταν η Ρωσία, με 122 εναντίον της καταδικαστικές αποφάσεις, η Τουρκία με 94, η Ρουμανία με 74, η Ελλάδα με 50 και η Ουγγαρία με 49.

Ανέφερε, επίσης, ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2014, η πλειονότητα των εκκρεμών υποθέσεων για εκδίκαση ήταν κατά της Ουκρανίας (19,5%), της Ιταλίας (14,4%), της Ρωσίας (14,3%) και της Τουρκίας (13,6%).

Ο κ. Σπίλμαν υπεραμύνθηκε της αποδοτικότητας που είχε, και το 2014, το νέο σύστημα εξέτασης και αξιολόγησης των προς εκδίκαση υποθέσεων από το Δικαστήριο, με βάση το Πρωτόκολλο 14 του Κανονισμού, σημειώνοντας ότι μέχρι το τέλος του 2014 ο αριθμός των εκκρεμών υποθέσεων ανήλθε σε 69.900, παρουσιάζοντας μείωση 30% σε σύγκριση με το τέλος του 2013, οπότε εκκρεμούσαν 100.000 αιτήσεις.

Ο πρόεδρος του ΔΑΔ, τέλος, εξέφρασε για ακόμη μία φορά την ανησυχία του για το γεγονός ότι το ήμισυ του συνόλου των υποθέσεων που εκκρεμούν για εκδίκαση αφορούν επαναλαμβανόμενες υποθέσεις, και τόνισε την ανάγκη τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν ότι έχουν επιλυθεί τα ενδημικά προβλήματα σε εθνικό επίπεδο, προκειμένου να μην οδηγούνται οι σχετικές υποθέσεις στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.