Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Κρούσμα της γρίπης των πτηνών στη Βουλγαρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας.

Κρούσμα της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Μπουργκάς της Βουλγαρίας, όπως ανακοινώθηκε σε χθεσινή, έκτακτη συνέντευξη Τύπου, από τον υφυπουργό Γεωργίας και Τροφίμων της χώρας Τσβέταν Ντιμιτρόφ.

Πρόκειται για νεκρό πελεκάνο, ο οποίος βρέθηκε στην προστατευόμενη περιοχή Πόντα, και, σύμφωνα με τις αρμόδιες βουλγαρικές αρχές, είναι μεμονωμένο κρούσμα

Ο κ. Ντιμιτρόφ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς οι πολίτες δεν είναι εκτεθειμένοι σε άμεσο κίνδυνο, αλλά και ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, μετά τον εντοπισμό του κρούσματος.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση του Μπουργκάς αποφάσισε -μεταξύ άλλων- τη λήψη έκτακτων μέτρων προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση της ασθένειας.

Στο πλαίσιο αυτό, απαγορεύτηκε η μεταφορά πτηνών από την περιοχή, καθώς και η πώληση αβγών. Απαγορεύτηκε, επίσης, το κυνήγι πουλιών και αποφασίστηκε η δημιουργία μιας ζώνης προστασίας τριών χιλιομέτρων και μιας ζώνης παρακολούθησης δέκα χιλιομέτρων, γύρω από την περιοχή όπου εντοπίστηκε το κρούσμα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.