Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Οι έξι «χρυσοί κανόνες» για μια ζωή όλο υγεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το 75% των καρδιακών προσβολών στους νέους οφείλεται στον τρόπο ζωής.

Τρεις στις τέσσερις καρδιακές προσβολές που εμφανίζονται στις νέες γυναίκες, θα μπορούσαν να προληφθούν, αν οι ασθενείς ακολουθούσαν έξι «χρυσούς κανόνες» στον τρόπο ζωής τους.

Οι κανόνες αυτοί είναι και απλοί αλλά και… ήδη γνωστοί: όχι στο τσιγάρο, διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους, 150 λεπτά φυσικής δραστηριότητας την εβδομάδα, όχι πάνω από επτά ώρες μπροστά στην τηλεόραση την εβδομάδα, το πολύ ένα ποτό την ημέρα και φυσικά, υγιεινή διατροφή.

Οι κανόνες αυτοί θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις γυναίκες ηλικίας 30-40 ετών να καταπολεμήσουν τις καρδιακές ασθένειες, αναφέρουν αμερικανοί ερευνητές, οι οποίοι μελέτησαν τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής σε σχεδόν 70.000 νοσοκόμες για δύο δεκαετίες.

Η επικεφαλής της έρευνας και επίκουρος καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου της Ιντιάνα, Andrea Chomistek δήλωσε σχετικά: «Παρότι τα ποσοστά θνησιμότητας από καρδιακές ασθένειες στις ΗΠΑ σημειώνουν σταθερή μείωση τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, δεν παρατηρείται η ίδια τάση στις γυναίκες ηλικίας 35-44 ετών».

«Αυτή η διαφορά μπορεί να εξηγηθεί από ανθυγιεινές επιλογές στον τρόπο ζωής» πρόσθεσε η καθηγήτρια, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι οι γυναίκες που ακολουθούσαν τους έξι «χρυσούς κανόνες» τρόπους ζωής, είχαν κατά 92% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής και κατά 66% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν έναν παράγοντα κινδύνου που σχετίζεται με τις καρδιακές ασθένειες.

Προηγούμενη αμερικανική έρευνα είχε βρει ότι η τακτική άσκηση, η Μεσογειακή διατροφή, η διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους και κυρίως η αποφυγή του καπνίσματος αποτελούν κρίσιμες αποφάσεις τρόπου ζωής, που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών ασθενειών και πρόωρου θανάτου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.