Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Πρόστιμο στην Τειρεσίας Α.Ε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η εταιρεία παραβίασε την νομοθεσία
.
Πρόστιμο ύψους 75.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. καθώς συγκέντρωνε στοιχεία νομικών προσώπων τα οποία είχε την άποψη ότι δεν συνιστούσαν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

Μάλιστα, η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. λειτουργούσε το «Τειρεσίας Σύστημα Ελέγχου Κινδύνου» από το καλοκαίρι του 2013 χωρίς την άδεια της αρμόδιας Αρχής η οποία προφανώς είχε διαφορετική άποψη…

Έτσι, η Αρχή έδειξε «κόκκινη κάρτα» στην εταιρεία καθώς, όπως αναφέρει στο σκεπτικό της απόφασης της, η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε παραβίασε την νομοθεσία αφού δεν γνωστοποίησε έγκαιρα τη λειτουργία του συστήματος και δεν ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους για την επεξεργασία των δεδομένων τους.

Σε δεύτερη απόφασή της, η Αρχή ζητά από την ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ τη λήψη των κατάλληλων μέτρων ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η λειτουργία συστήματος ασφάλειας πληροφοριών, το οποίο να ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα καθώς και μέτρα για την προστασία της ακεραιότητας των αρχείων καταγραφής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.