Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

«Ο μικρός φαρμακοποιός» ενισχύει το έργο της UNICEF

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέρος από την αξία τού κάθε παραμυθιού θα δίνεται για ανθρωπιστική αποστολή
.
Τους σκοπούς της UNICEF έρχεται να ενισχύσει το βιβλιαράκι «Ο μικρός φαρμακοποιός» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Φαρμακευτικός Κόσμος» και διατίθεται από τις αρχές Δεκεμβρίου από τα φαρμακεία.

Και αυτό γιατί 0,5 ευρώ από την αξία τού κάθε παραμυθιού θα δίνεται για την ανθρωπιστική αποστολή και τα προγράμματα της UNICEF για τα παιδιά όλου του κόσμου.

«Ο μικρός φαρμακοποιός» ενισχύει το έργο της UNICEF

«Ο μικρός φαρμακοποιός» είναι ένα παραμύθι λίγο... διαφορετικό από τα άλλα που ταξιδεύουν τα παιδιά σε κόσμους εξωπραγματικούς κι απόμακρους. Με την ανάλαφρη και παιχνιδιάρα πλοκή του (τα κείμενα είναι του Άρη Μαρινάκη) και την πλούσια εικονογράφησή του (τα σκίτσα είναι του Αλέξανδρου Σιγανού) συγκινεί και εξάπτει τη φαντασία των μικρών παιδιών για έναν κόσμο πολύ- πολύ καθημερινό και πραγματικό.

Είναι ο κόσμος του φαρμακείου, γεμάτος ανακαλύψεις, εκπλήξεις, «πράγματα και θάματα» που συμβαίνουν σε έναν χώρο γεμάτο χρώματα και μυρωδιές, με χιλιάδες κουτάκια, μπουκαλάκια και ανθρώπους με άσπρες μπλούζες.

«Ο μικρός φαρμακοποιός» με τον «τρόπο» του παραμυθιού φέρνει το παιδί κοντά στον φαρμακοποιό και το εξοικειώνει με την καθημερινότητά του, τον επιστημονικό και κοινωνικό ρόλο του, έτσι ώστε μεγαλώνοντας να αντιληφθεί ευκολότερα και να συνειδητοποιήσει τη σημασία του φαρμάκου, της υγείας, και των ανθρώπων που υπηρετούν ένα κατεξοχήν ανθρωπιστικό επάγγελμα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.