Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Με 5€ την ημέρα κάνει το γύρο του κόσμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Shirine Taylor είναι μια αμερικανίδα φοιτήτρια που αποφάσισε μαζί με τον φίλο της να ζήσουν τη μεγάλη περιπέτεια και να γυρίσουν όλο τον κόσμο.



Το μόνο πρόβλημα αρχικά φαινόταν να είναι το κόστος ενός τέτοιου ταξιδιού. Τα δύο παιδιά όμως βρήκαν τον τρόπο να ανταπεξέλθουν και να ζήσουν αυτή την εμπειρία.

Πώς; Μέσα από το blog της η νεαρή φοιτήτρια ζητάει τη συνδρομή-χορηγία όσων επιθυμούν να την βοηθήσουν αλλά δεν διστάζει να ζητήσει και τη βοήθεια αγνώστων αλλά και να φιλοξενηθεί σε σπίτια και hostels.

Η Shirine έχει υπολογίσει ότι χρειάζεται μόλις 5 ευρώ κάθε μέρα για να καλύψει τις ανάγκες της. Σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνεται το κόστος των πτήσεων, το φαγητό, η συντήρηση του ποδηλάτου της αλλά και το χαρτί τουαλέτας.

«Κράτησα το κόστος χαμηλά επειδή αντιλήφθηκα ότι δεν χρειάζομαι πολλά χρήματα. Σχεδόν κάθε βράδυ μένω στη σκηνή μου, εκτός και αν περιστασιακά κανονίσω να μείνω με κάποιον σε μία μεγαλύτερη πόλη όπου δεν μπορώ να κατασκηνώσω. Επίσης, έχω εργαστεί σε διάφορα hostel προκειμένου να διανυκτερεύσω δωρεάν, ενώ με έχουν φιλοξενήσει εκπληκτικές οικογένειες» λέει η ίδια.

Το ταξίδι της ξεκίνησε πριν από 17 μήνες και αυτή τη στιγμή είναι με τον φίλο της στην Τουρκία.

Δείτε τις φωτογραφίες
















Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.