Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Σε κόκκινο συναγερμό οι υπηρεσίες της Β. Ελλάδας για το χιονιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα «λευκά» Καστοριά, Φλώρινα, Κοζάνη και Γρεβενά.

Σε ετοιμότητα παραμένουν οι αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης για την αντιμετώπιση του χιονιά.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι αποχιονισμοί, σε περιοχές των νομών Πέλλας, Ημαθίας, Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, συνεχίζονται και τα συνεργεία ρίχνουν αλάτι στο δρόμο, ούτως ώστε να αποτραπεί ο σχηματισμός παγετού, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Βαρβαρούσης.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η χιονόπτωση στην Καστοριά, τη Φλώρινα, την Κοζάνη και τα Γρεβενά συνεχίζεται, αν και είναι αραιή, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας Πρόδρομος Ασλανίδης.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 109 μηχανήματα έχουν, ήδη, βγει στους δρόμους για να τους καθαρίσουν από το χιόνι, σε περιοχές που πλήττονται από τη χιονόπτωση και τον παγετό. Στα λευκά «ντύθηκαν», για λίγο, οι πόλεις της Λάρισας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας, αλλά και πόλεις και περιοχές της Περιφέρειας (Σκόπελος, Σκιάθος, ορεινός όγκος Πηλίου, Τρίκαλα, Ελάτη,Περτούλι,Ελασσόνα (προς Κατερίνη και Κοζάνη), Σαραντάπορο, Νεράιδα, Ρεντίνα κ.ά).

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι ανοικτό και πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι έτοιμες για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης δεν έχουν αναφερθεί χιονοπτώσεις, όμως η υπηρεσία πολιτικής προστασίας παραμένει σε επιφυλακή.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τις αστυνομικές αρχές, στη Δυτική Μακεδονία, ισχύουν διακοπές κυκλοφορίας λόγω χιονοπτώσεων, παγετών, βροχόπτωσης, συσσώρευσης υδάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου)- από 18ο -28ο χλμ.- και στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από 25ο – 50ο χλμ. Στο νομό Πέλλας, στην επαρχιακή οδό Κερασιάς - χιονοδρομικό κέντρο "Βόρρας".

Στη Δυτική Μακεδονία, σ΄ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αλυσίδες, ή ειδικού τύπου χειμερινών ελαστικών, εκτός της εθνικής οδού Φλώρινας - Κοζάνης, από το 28ο χλμ (μέχρι όρια Π.Ε. Κοζάνης και Πέλλας), της πεδινής περιοχής Αμυνταίου, της εθνικής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Αμυνταίου), από 25ο – 10ο χλμ., της εθνικής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Κορομηλιάς) 10ο – 25ο χλμ., της Ε.Ο. Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο – 28ο χλμ., της εθνικής οδού Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από 25ο - 50ο χλμ., της Ε.Ο Γρεβενών – Τρικάλων, από 15ο εώς 30 χλμ., της επαρχιακής οδού Ελασσόνας- Δεσχάτης-Καλαμπάς, από 32ο εως 50ο χλμ. και της επαρχιακής οδού Δεσχάτης - Καρπερού.

Στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, λόγω έντονων βροχοπτώσεων και εισροής υδάτων από τη Βουλγαρία στην κοίτη του ποταμού Έβρου, η στάθμη του νερού βρίσκεται στα 6,20 μέτρα με όριο επιφυλακής τα 6 μέτρα (στους Κήπους).

Στη Ροδόπη, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω ανόδου της στάθμης των υδάτων των ποταμών, στις ισόπεδες διαβάσεις Σκαλώματος – Δοκού – Κάλχα – Ποντικόρεμα – Λισσός – Ιάσιο – Έβρενο – Στρύμη – Αετοκορυφή – Διώνη και Κομψάτου, περιοχή Μωσαϊκού.

Στην περιοχή της Ορεστιάδας εξάλλου, καταστράφηκε ολοσχερώς, στο ύψος της Τ.Κ Ορμενίου και σε μήκος (10) μέτρων, η σιδηροδρομική γραμμή Ορμενίου - Αλεξανδρούπολης, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών του ΟΣΕ.

Στην Κεντρική Μακεδονία, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων, στο νομό Κιλκίς, στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου - Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας – Χ/Κ «Βόρρας», από 11ο - 25ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Καστανερής - Μεγάλων Λειβαδιών (νομός Κιλκίς), στην επαρχιακή οδό Βέροιας - χιονοδρομικού κέντρου Σελίου (από 19ο – 26ο χλμ.), στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 89ο – 98,3ο χλμ., στην δημοτική οδό Νάουσας - χιονοδρομικό κέντρο Τρία Πέντε Πηγάδια από 10ο – 17ο χλμ. και στην επαρχιακή οδό Νάουσας - Σελίου, από το 15ο μέχρι το 20ο χλμ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.