Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Το αυτοκίνητο που έχει διανύσει 4.800.000 χιλιόμετρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο συνταξιούχος ιδιοκτήτης του μπήκε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Αυτό το αυτοκίνητο δεν μένει ποτέ σταθμευμένο, είναι διαρκώς στο δρόμο. Ο Irvin Gordon από το Long Island αγόρασε το συγκεκριμένο Volvo το 1966 και έκτοτε, έχει διανύσει περί τα 3.000.000 μίλια (περίπου 4.800.000 χλμ.).

Ο 74χρονος οδηγός ερωτεύτηκε την τετράτροχη κούκλα στα χρώματα του κερασιού, κατά τη διάρκεια του test drive, καταβάλλοντας το ποσό των 4.000 δολαρίων για να το αποκτήσει.



«Απλά δεν μπορούσε να βγω από το αυτοκίνητο. Το διασκέδαζα τόσο πολύ», αναφέρει στο Barcroft Media «Κάθε Παρασκευή έφευγα και επέστρεφα Κυριακή διανύοντας τουλάχιστον 1500 μίλια κάθε φορά», συμπληρώνει.

Ο συνταξιούχος φροντίσει τη μικρή αυτή ομορφιά, σαν να είναι μικρό παιδί. Κατά τη διάρκεια των ετών που είναι ιδιοκτήτης, έχει προχωρήσει σε 857 αλλαγές λαδιού, έχει αλλάξει 30 ιμάντες, και έχει κάνει αλλαγή υγρών φρένων τουλάχιστον 120 φορές.



«Οι περισσότεροι νομίζουν ότι είμαι τρελός, αλλά η οδήγηση είναι το ναρκωτικό μου», λέει «Οι άνθρωποι ξεφορτώνονται το αυτοκίνητό τους μετά από μερικά χρόνια, ενώ εγώ δεν βαριέμαι το δικό μου», αναφέρει ο πρώην δάσκαλος.

Ο ίδιος μαζί με το αυτοκίνητό του, έχουν «καταπιεί» χιλιόμετρα από ταξίδια στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Σουηδία, τη Δανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Μεξικό και τον Καναδά.

Ο Gordon κατάφερε να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες το 1998, όταν το κοντέρ έγραψε 1,69 εκατομμύρια μίλια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.