Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Δεν ισχύει η φορολόγηση έκπτωσης διδάκτρων για παιδιά εργαζομένων σε ιδιωτικά σχολεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αποσύρθηκε η ρύθμιση με ενέργειες της ΟΙΕΛΕ.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ενημερώνει ότι μετά από πολύμηνες προσπάθειές της και εντατική διαβούλευση με τη Γ.Γ. Εσόδων του ΥΠΟΙΚ κ. Σαββαϊδου, αποσύρθηκε τελικά η ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα φορολογούνταν – ως «εταιρική παροχή» - η έκπτωση των διδάκτρων για τα παιδιά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Η εγκύκλιος οδηγία που διευθετεί οριστικά το ζήτημα εκδίδεται άμεσα. Πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι η απόσυρση της ρύθμισης δεν αφορά μόνο την έκπτωση διδάκτρων για τα παιδιά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, αλλά όλων των εργαζόμενων στα ιδιωτικά σχολεία.

«Αναμφίβολα η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση για την Ομοσπονδία και είναι μεγάλης σημασίας για εκατοντάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που, αν ίσχυε η φορολόγηση της έκπτωσης διδάκτρων, θα έχαναν ακόμη και μέχρι το 50% των ήδη δραματικά συρρικνωμένων αποδοχών τους» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η ΟΙΕΛΕ στο κείμενο που είχε προταθεί από τη Γ.Γ. Εσόδων και είχε δημοσιεύσει η Ομοσπονδία στις 16/12 προστέθηκε – μετά από παρέμβαση της ΟΙΕΛΕ και του ΣΚΦΕ – το ότι η μη φορολόγηση της έκπτωσης των διδάκτρων αφορά όλους τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά σχολεία και όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο που κοινοποίησε η ΟΙΕΛΕ αναφέρεται ότι η παροχή της δωρεάν φοίτησης ή της φοίτησης με μειωμένα δίδακτρα για παιδιά εργαζόμενων, διευθυντών, διαχειριστών ή μελών της διοίκησης εξυπηρετεί ανάγκες της επιχείρησης (ιδιωτικού σχολείου) και συνεπώς δεν καταλαμβάνεται από τις διατάξεις του άρθρου 13 του ν.4172/2013, δεν θεωρείται παροχή σε είδος και κατά συνέπεια ούτε και εισόδημα από μισθωτή εργασία για τους δικαιούχους.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο που πήραν στα χέρια τους μετά από συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ και του ΣΚΦΕ με τη Γενική Γραμματέα Εσόδων κ. Σαββαϊδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.