Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Κανονικά οι προσλήψεις 52.818 ανέργων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εντός των επόμενων δυο εβδομάδων αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για την απασχόληση 52.818 ανέργων σε φορείς του δημοσίου μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις, προσφέροντας απασχόληση για πέντε μήνες σε χιλιάδες ανέργους, καθώς οι χρηματοδοτούμενες δράσεις από το πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ δεν εμπίπτουν στις απαγορεύσεις της προεκλογικής περιόδου.

Μετά την υποβολή αιτήσεων θα ακολουθήσει η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων των δικαιούχων και η υποβολή ενστάσεων, ενώ στη συνέχεια θα γίνει η ανάρτηση των οριστικών πινάκων, ώστε εντός του Φεβρουαρίου οι ωφελούμενοι να έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις εργασίας, ανά φορέα.

200 εκατ. ευρώ

Ο συνολικός προϋπολογισμό του προγράμματος ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ για την πρόσληψη 52.818 ανέργων, σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας 5μηνης διάρκειας σε φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπηρεσιών εκπαίδευσης, στον τομέα της υγείας (καθαριότητα υποδομών υγείας, εξυπηρέτηση κοινού, υποστήριξη λειτουργίας πληροφοριακού συστήματος και ψηφιακού εκσυγχρονισμού του συστήματος υγείας), στην εξυπηρέτηση πολιτών (π.χ ασφαλιστικά ταμεία, κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών, δικαστήρια, κλπ) καθώς και στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της δημόσιας διοίκησης προς τους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη, λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

Προϋποθέσεις
Ωφελούμενοι πρέπει να είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ:

-Μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

-Μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,

-εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

-Χαμηλών τυπικών προσόντων (ΥΕ/ΔΕ) και πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ

110 ειδικότητες

Οι 52.818 θέσεις αναμένεται να διατεθούν σε πάνω από 110 διαφορετικές ειδικότητες, ενώ στη μοριοδότησή τους θα ληφθούν υπόψη ο χρόνος συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, η ηλικία καθώς και ο αριθμός των ανήλικων τέκνων.

Η κατανομή

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας ως προς την κατανομή των θέσεων του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας έχει ως εξής:

-Υπουργεία: 16.400 θέσεις (σε κεντρικές υπηρεσίες, εποπτευόμενους φορείς και αποκεντρωμένες υπηρεσίες ανά την επικράτεια)

-Δήμοι: 32.448 θέσεις (όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων)

-Περιφέρειες: 3.500 θέσεις (όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων)

-Ενώ για πρώτη φορά κατανέμονται 470 θέσεις στις Αποκεντρωμένες διοικήσεις.

Όσοι απασχοληθούν θα αμείβονται με 490 ευρώ αν είναι ηλικίας άνω των 25 ετών και 427 ευρώ αν είναι κάτω των 25 ετών ενώ ο ΟΑΕΔ θα «καλύπτει» την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών που αναλογούν.

Προσοχή στη συμπλήρωση της αίτησης
Υποβολή αίτησης με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που ορίζεται ρητά στη δημόσια πρόσκληση συνεπάγεται τον αποκλεισμό του ανέργου από τη διαδικασία. Παράλληλα, προβλέπεται ότι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των ενδιαφερομένων δεν υποβάλλονται μέσω των υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του Οργανισμού, ο άνεργος φέρει την ευθύνη της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής του αίτησης και έχει δικαίωμα να υποβάλει μόνο μία ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής.

Μοριοδότηση
Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα η μοριόδοτηση των ανέργων θα γίνει με βάση τα ακόλουθα αντικειμενικά κριτήρια:

1. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες

2. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων με ανώτατο όριο τους 36 μήνες

3. Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό

4. Ηλικία

5. Αριθμός ανήλικων τέκνων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.