Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Τα απίθανα αντικείμενα που ξεχάστηκαν σε σώματα ασθενών μετά από εγχείριση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σοβαρές περιπτώσεις ιατρικής αμέλειας - Δείτε τις φωτογραφίες.

Μια χειρουργική επέμβαση μπορεί να πάει καλά, μέτρια ή να αποβεί μοιραία. Υπάρχουν και περιπτώσεις ωστόσο, που η εγχείρηση έχει αίσια έκβαση, ωστόσο μετά το τέλος αυτής, μετά την ανάνηψη ο ασθενής υποφέρει από φρικτούς, ανεξήγητους πόνους.

Παρακάτω, θα διαβάσετε μια σειρά από περιπτώσεις όπου γιατροί και παραϊατρικό προσωπικό, άφησαν ως σουβενίρ, μια σειρά από.. αναμνηστικά εργαλεία στα σώματα ασθενών.

Σύμφωνα με τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό The Joint Commission, τα περιστατικά τέτοιου είδους στις ΗΠΑ είναι περίπου 1.500 σε ετήσια βάση.

Ιατρικά γάντια έμειναν για 3 ημέρες μέσα σε σώμα ασθενή



Μια μητέρα έξι παιδιών άρχισε να αισθάνεται έντονη αδιαθεσία μετά από μια υστερεκτομή στο Νοσοκομείο Royal Derby Hospital στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η 42χρονη Sharon Birks τρεις ημέρες μετά την αρχική επέμβαση, ανακάλυψε κάτι ανατριχιαστικό όταν πήγε στο μπάνιο: ένα ιατρικό γάντι.

Λαβίδα περίπου 18 εκατοστών είχε ξεχαστεί κατά τη διάρκεια λαπαροσκοπικής επέμβασης



Η πρώην νοσοκόμα Donna Bowett, αναγκάστηκε να ζήσει για τρεις μήνες με μια λαβίδα τουλάχιστον 18 εκατοστών, έπειτα από μια λαπαροσκοπική επέμβαση. Η 42χρονη γυναίκα, μητέρα τεσσάρων παιδιών, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Alexandra Hospital στο Redditch της Βρετανίας το 2009. Η ανατριχιαστική ανακάλυψη έγινε έπειτα από μια ακτινογραφία που έδειξε ότι η λαβίδα ήταν ραμμένη επάνω της!

Ξεχάστηκαν δυο πετσέτες μετά από χειρουργική επέμβαση για καρκίνο του νεφρού



Ο Robert Sanner κέρδισε αποζημίωση 275.000 δολάρια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση μετά από μια όχι και τόσο πετυχημένη χειρουργική επέμβαση. Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της εγχείρησης, ξεχάστηκαν εντός του, δυο πετσέτες! Ο 47χρονος από τη New Philadelphia των ΗΠΑ αναγκάστηκε να επιστρέψει τουλάχιστον τρεις φορές στο νοσοκομείο Louis Stokes VA Medical Center στο Κλίβελαντ του Οχάιο, γιατί «κάτι δεν πήγαινε καλά», σύμφωνα με τον ίδιο. Μια εξέταση έδειξε ότι στο σώμα του «αναπαύονταν» δυο πετσέτες!

Χειρουργικό σφουγγάρι



Μια γυναίκα υπέφερε επί τέσσερα χρόνια από έντονους πόνους εξαιτίας ενός ιατρικού λάθους μετά από υστερεκτομή της ουροδόχου κύστης, το 2007.

Η 56χρονη Carol Critchfield αντιμετώπιζε οξύ πόνο, ναυτία και αφυδάτωση κάθε πρωί από τη μέρα που έκανε το χειρουργείο. Από το νοσοκομείο, της είπαν ότι ήταν σοβαρής μορφής δυσκοιλιότητα, γαστρεντερική διαταραχή και διαταραχή της λειτουργίας των ωοθηκών έως ότου ανακαλυφθεί η πραγματική αιτία των συμπτωμάτων.

Μεταλλικός σωλήνας μέσα σε κοιλιά για 5 χρόνια



Οι γιατροί στην Τσεχική Δημοκρατία ανακάλυψαν έναν ξεχασμένο μεταλλικό σωλήνα μέσα στην κοιλιά μιας γυναίκας, το Φεβρουάριο του 2010. Το επώδυνο αυτό αντικείμενο είχε μείνει στο σώμα της γυναίκας επί πέντε μήνες μετά από επέμβαση. Ο επικεφαλής της κλινικής τιμώρησε για ιατρική αμέλεια τέσσερα μέλη του προσωπικού.

Χειρουργικό ψαλίδι έμεινε για 12 χρόνια στο σώμα ασθενή



Ένα χειρουργικό ψαλίδι... ζούσε για 12 ολόκληρα χρόνια μέσα στο σώμα ενός άντρα από το Καζακστάν. Ο 53χρονος Karp Ponomaryov, αντιμετώπιζε έντονους πόνους στην κοιλιά από τότε που έκανε το χειρουργείο, δεν αναζήτησε όμως ιατρική βοήθεια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

16 αντικείμενα ξεχάστηκαν μετά από εγχείριση προστάτη



Ένας ασθενής από τη Γερμανία, δυστυχώς, πέθανε μετά τις τραγικές συνέπειες σοβαρών ιατρικών παραλείψεων. Χειρουργοί ξέχασαν τουλάχιστον 16 αντικείμενα μέσα στο σώμα του 74χρονου Dirk Schroeder, έπειτα από μια εγχείρηση για καρκίνο του προστάτη. Ανάμεσα στα αντικείμενα ήταν μια βελόνα, ένα ρολό με επιδέσμους, κομπρέσες, και ένα κομμάτι από μια χειρουργική μάσκα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.