Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Εν ώρα καθήκοντος έπεσαν 50 αστυνομικοί στις ΗΠΑ το 2014

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αύξηση κατά 24% σε σύγκριση με το 2013.

Συνολικά 50 Αμερικανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν από πυρά όπλων το 2014, ένας αριθμός που είναι μεν σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με το 2013, αλλά ελαφρά χαμηλότερος από τοn μέσο όρο των 10 τελευταίων ετών—53 θάνατοι από πυρά όπλων κατ' έτος—σύμφωνα με μία έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Εθνικό Ταμείο του Ιδρύματος Μνήμης Αστυνομικών (National Law Enforcement Officers Memorial Fund, NLEOMF) δείχνουν ότι συνολικά 126 αστυνομικοί σκοτώθηκαν ενώ εκτελούσαν το καθήκον τους το 2014, ήτοι ένας αριθμός που είναι αυξημένος κατά 24% σε σύγκριση με το 2013.

Οι πενήντα εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους όταν τραυματίστηκαν θανάσιμα από σφαίρες. Πρόκειται για την πρώτη αιτία θανάτου των αστυνομικών κατά τη διάρκεια του έτους, με αύξηση 56% σε σύγκριση με το 2013, όταν 32 αστυνομικοί είχαν χάσει την ζωή τους από πυρά.

Όμως σύμφωνα με την προκαταρκτική έκθεση του NLEOMF, ο αριθμός των αστυνομικών που έχουν σκοτωθεί από σφαίρες μειώνεται με σταθερούς ρυθμούς μετά την κορύφωσή του, το 1973, όταν 156 αστυνομικοί είχαν σκοτωθεί σε επιθέσεις με όπλα. Ο αριθμός του 2014 είναι μικρότερος του ετήσιου μέσου όρου της δεκαετίας, που είναι 53 θάνατοι από όπλα.

Δεκαπέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε ενέδρες, μία μέθοδος που χρησιμοποιείται 3 φορές περισσότερο εναντίον της αστυνομίας, με τον τελευταίο θάνατο να σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη την 20ή Δεκεμβρίου.

Τότε δύο δημοτικοί αστυνομικοί είχαν δεχθεί πυρά ενώ επέβαιναν στο περιπολικό τους στον απόηχο της κλιμάκωσης των διαδηλώσεων σε ομοσπονδιακό επίπεδο εναντίον των θανάτων πολλών Αφροαμερικανών που είχαν σκοτωθεί από λευκούς αστυνομικούς στις ΗΠΑ.

Μεταξύ των αστυνομικών που σκοτώθηκαν από σφαίρες, το 68% δέχθηκε επίθεση με πιστόλια, ποσοστό πολύ υψηλότερο από τα περιστατικά με επιθετικά τουφέκια.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.