Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Καλλυντικά με ημερομηνία λήξης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι πρέπει να γνωρίζετε και να προσέχετε.

Πόσες φορές, αλήθεια, δε γεμίζει το τσαντάκι των καλλυντικών μας με προϊόντα ομορφιάς που ήδη είναι για… πέταμα;

Γιατί, όπως κάθε άλλο προϊόν, έτσι και τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης, που πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη.

Ώρα για αντικατάσταση:

Διάφανη βάση νυχιών

Πετάξτε τα μπουκαλάκια που έχετε ήδη ανοίξει εδώ και 2 χρόνια. Όσα δεν τα έχετε ανοίξει ακόμα μπορείτε να τα κρατήσετε επ’ αόριστο. Το μόνο που μπορούν να πάθουν είναι να γίνεται πυκνότερο το βερνίκι, εάν εξατμιστούν κάποια συστατικά του.

Βαφές μαλλιών

Πετάξτε τες μετά από 24 μήνες. Η σύνθεσή τους αλλάζει με το χρόνο, καθιστώντας ανεπαρκή την αποτελεσματικότητά τους. Μάλιστα, υπάρχει και ο κίνδυνος να δημιουργηθούν αντιαισθητικές λωρίδες με διάφορες χρωματικές αποχρώσεις.

Λίφι

Αντικαταστήστε το μετά από 3-4 εβδομάδες, γιατί τα βακτήρια αναπτύσσονται εύκολα στις σχισμές. Τα διχτυωτά σφουγγάρια είναι πιο ανθεκτικά στα βακτήρια και μπορούν να κρατηθούν περίπου 2 μήνες.

Ενυδατική κρέμα

Από τη στιγμή που θα την ανοίξετε, υπολογίστε 1 χρόνο. Κλειστή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά από 2 χρόνια. Με τα χρόνια ενδέχεται να αναπτυχθούν βακτήρια και να προκαλέσουν εξανθήματα, αίσθηση κνησμού ή μολύνσεις.

Κρέμες κατά της ακμής

Μπορείτε να τις αντικαταστήσετε μετά από 2 χρόνια και ακόμα γρηγορότερα, αν παρατηρήσετε κάποια αλλαγή στο χρώμα ή στη μυρωδιά τους. Μετά από ένα διάστημα «κόβουν» και εξατμίζονται τα συστατικά τους.

Αντιηλιακά

Έχουν ημερομηνία λήξης 1 χρόνο μετά την αγορά τους ή όπως ορίζεται στη συσκευασία. Τα αντιηλιακά φίλτρα χάνουν τη δράση τους πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.

Μάσκαρα

Καλό είναι να αγοράζετε μάσκαρα κάθε 3 μήνες. Διαφορετικά, τα βακτήρια είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν κοκκινίλες στα μάτια σας, αλλά και η υφή της να αποκτήσει ανεπιθύμητους κόκκους.

Οδοντόβουρτσα

Η οδοντόβουρτσα πρέπει να αλλαχτεί μόλις το τρίχωμά της αλλοιωθεί. Το μεγαλύτερο διάστημα που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 3 μήνες. Είναι απαραίτητο να αλλάζετε οδοντόβουρτσα μετά από κάποια ασθένεια.

Ξυραφάκια

Μην τα χρησιμοποιείτε πάνω από τρεις φορές. Μετά από αυτό το διάστημα το ξυραφάκι αποκτά αόρατες εγκοπές και το πιθανότερο είναι να κοπείτε. Τα ξυραφάκια με ανταλλακτικό χρειάζονται αντικατάσταση κάθε εβδομάδα.


Πηγή: http://www.belife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.