Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Μάστιγα τα μικρόβιαπου είναι ανθεκτικά στα φάρμακα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανάγκη για περιορισμό της ανεξέλεγκτης εξάπλωσής τους.

Τουλάχιστον 10 εκατομμύρια άνθρωποι πιθανόν θα πεθαίνουν κάθε χρόνο, μέχρι το 2050, εξαιτίας ανθεκτικών στα φάρμακα μικροβίων εάν δεν περιοριστεί σημαντικά η ανεξέλεγκτη παγκόσμια εξάπλωσή τους, αναφέρεται σε έκθεση, η οποία συντάχθηκε με πρωτοβουλία της βρετανικής κυβέρνησης.

Τέτοιου είδους λοιμώξεις αποτελούν την αιτία θανάτου για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους ετησίως και η τάση αυτή ολοένα και αυξάνεται, αναφέρεται στην έκθεση. «Η σημασία των αποτελεσματικών αντιμικροβιακών φαρμάκων δεν είναι υπερβολική», αναφέρεται.

Ο πρώην οικονομολόγος της Goldman Sachs, Τζιμ Ο’Νιλ, ο οποίος ήταν επικεφαλής για τη σύνταξη της έκθεσης, τόνισε ότι μόνο στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ περίπου 50.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από λοιμώξεις που προκαλούνται από βακτήρια όπως το E.coli.

«Εάν δεν γίνει κάτι, μέχρι το 2050 ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους θα μπορούσε να αυξηθεί στα 10 εκατομμύρια», δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο.
Τα αντιμικροβιακά φάρμακα είναι μια κατηγορία φαρμάκων που περιλαμβάνει αντιβιοτικά, αντι-ιικά, αντιπαρασιτικά και αντιμυκητιακά.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσει ότι μια «μετα-αντιβιοτική εποχή», όπου η βασική περίθαλψη γίνεται πολύ πιο επικίνδυνη εξαιτίας του κινδύνου μολύνσεων κατά τη διάρκεια συνηθισμένων επεμβάσεων, θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα ήδη σε αυτόν τον αιώνα εάν δεν γίνει κάτι δραστικό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.