Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Χρησιμοποιούσαν υπνωτικά για να ληστεύουν ηλικιωμένους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χειροπέδες σε δύο γυναίκες Ρομά.

Δύο γυναίκες Ρομά που χρησιμοποιούσαν υπνωτικές ουσίες για να ληστεύουν ηλικιωμένους συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το τελευταίο τρίμηνο οι δύο γυναίκες εντόπιζαν ηλικιωμένους άνδρες, οι οποίοι μέσω αγγελιών, ζητούσαν γνωριμία, επικοινωνούσαν μαζί τους και πήγαιναν στα σπίτια τους. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και χωρίς να γίνονται αντιληπτές, έριχναν υπνωτικές ουσίες στον καφέ, τον χυμό ή το νερό που έπιναν, με αποτέλεσμα οι παθόντες να χάνουν τις αισθήσεις τους. Στη συνέχεια, αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, βιβλιάρια τραπεζών, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα και αποχωρούσαν.

Η συγκεκριμένη πρακτική έθετε σε κίνδυνο την υγεία, ακόμα και τη ζωή των θυμάτων τους, τα οποία ήταν ηλικιωμένα με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Μάλιστα, σε όλες τις περιπτώσεις οι παθόντες παρέμειναν αναίσθητοι για πολλές ώρες, ενώ κάποιοι από αυτούς νοσηλεύθηκαν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Μέχρι στιγμής, έχει διαπιστωθεί ότι με την ίδια μέθοδο οι συλληφθείσες έχουν διαπράξει οκτώ ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, απόπειρες ληστειών, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, σύσταση συμμορίας και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.