Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Έκλεισαν παραλία και δρόμοι υπό το φόβο έκρηξης... φάλαινας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι γαλλικές Αρχές δε ρίσκαραν όταν είδαν το νεκρό κήτος στην ακτή.

Έχουν μάθει και δε θέλουν να πάθουν. Μια φάλαινα 15 τόνων ξεβράστηκε στη Γαλλία και οι Αρχές αποφάσισαν να κλείσουν την παραλία, αλλά και τους γύρω δρόμους, υπό το φόβο… της έκρηξης.

Το κήτος βρισκόταν στην παραλία Saintes-Marie-de-la-Mer, κοντά στο Μονπελιέ, στις ακτές της Μεσογείου. Οι αρμόδιοι αποφάσισαν να λάβουν τα μέτρα τους έχοντας υπ’ όψιν τους τι μπορεί να συμβεί. Το είδαν να γίνεται πέρυσι στης Νήσους Φερόε, λόγω αεριών που υπάρχουν μέσα στα κήτη.

Τότε μια νεκρή φάλαινα φυσητήρας «εξερράγη» στην κυριολεξία, καθώς ένας βιολόγος επιχείρησε να ανοίξει το στομάχι της, για να εξετάσει το νεκρό ζώο και να μπορέσει να πάρει το σκελετό του γ ια νε εκτεθεί σε μουσείο. Ξαφνικά όμως και ενώ είχε αρχίσει να δουλεύει με το νυστέρι, τα εντόσθια, τα εσωτερικά όργανα και όλα τα... υπόλοιπα που βρίσκονταν μέσα στο νεκρό θαλάσσιο κήτος όρμησαν σαν τσουνάμι έξω από το στομάχι της φάλαινας, κάνοντας τον επιστήμονα με την προστατευτική στολή να τρέξει τρομαγμένος για να προστατεύσει τον εαυτό του από τους τόνους γλίτσας.

Αυτό συνέβη τότε. Οι Γάλλοι δεν θέλουν να συμβεί κάτι αντίστοιχο και στην περίπτωση τους και ψάχνουν να βρουν τον καλύτερο τρόπο για να ξεφορτωθούν το άψυχο κουφάρι του ζώου. Μάλιστα, η μία σκέψη τους είναι να προκαλέσουν ελεγχόμενη έκρηξη με δυναμίτη, προτού αυτή συμβεί από μόνη της και πιθανότατα δε θα είναι διόλου ελεγχόμενη.

Άλλωστε, γι’ αυτό η ακτή, αλλά και οι γύρω δρόμοι είναι κλειστοί, έτσι ώστε να μην μπορεί να πλησιάσει κόσμος που θα θέλει να ικανοποιήσει την περιέργεια του ή και ακόμα να αγγίξει τη νεκρή φάλαινα. Όπως εξήγησε η μία εκ των υπευθύνων, η Anais Cheiron, «τα αέρια μαζεύονται στο στομάχι του ζώου έως ότου εκραγεί».







Δείτε τι είχε συμβεί πέρυσι στις Νήσους Φερόε σε φωτογραφίες και βίντεο:








Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.