Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Μειώθηκε το κόστος ασφαλίστρων αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο ανταγωνισμός και η οικονομική κρίση έριξε κατά 40% το κόστος.

Στο 40% μειώθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα το κόστος των ασφαλίστρων αυτοκινήτων, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά και του ανταγωνισμού στην ασφαλιστική αγορά.

Όμως, παρά τη σημαντική αυτή μείωση, σε συνδυασμό με τα αυστηρά πρόστιμα και τις κυρώσεις, ένα εκατομμύριο περίπου οχήματα εξακολουθούν να κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους ελληνικούς δρόμους.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσαν απόψε στη Θεσσαλονίκη τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Θεσσαλονίκης, Αθηνών και Πειραιά, με θέμα το παρόν και το μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα και με τη συμμετοχή εκπροσώπων εταιριών του κλάδου από διάφορες περιοχές της χώρας.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, παρά το γεγονός ότι το μερίδιο στην ελληνική αγορά που κατέχουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες φθάνει μόλις στο 2% τα περιθώρια αύξησης αναμένονται σημαντικά μέσα στα επόμενα χρόνια.

«Η λεγόμενη δημόσια ασφάλιση, κυρίως σ΄ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό και την περίθαλψη, αδυνατεί να ανταποκριθεί και οι πολίτες θα στρέφονται όλο και περισσότερο στην ιδιωτική ασφάλιση», δήλωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου ο οποίος επισημαίνει ότι οι κλάδοι της συνταξιοδότησης και της παροχής υπηρεσιών υγείας θεωρούνται από τους ασφαλισμένους πρωταρχικής σημασίας και για το λόγο αυτό - όπως υπογράμμισε - παρά την οικονομική κρίση, όλο και περισσότεροι θα στρέφονται στις ιδιωτικές εταιρίες ασφάλισης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, μιλώντας στην εκδήλωση επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ιδιωτικός κλάδος ασφάλισης στην Ελλάδα, το 2015 θα βρεθεί σε κομβικό σημείο, λόγω των ριζικών μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν στο ασφαλιστικό.

«Η συγκυρία είναι δύσκολη γιατί οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το λεγόμενο κοινωνικό κράτος δεν θα μπορεί να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους», δήλωσε ο κ. Σαρρηγεωργίου.

Στο μεταξύ, ευοίωνες είναι οι προοπτικές στον κλάδο στον τομέα των ασφαλιστικών συμβολαίων για καταστροφές από θεομηνίες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα, εξαιτίας της κλιμαστικής αλλαγής.

Πρόκειται για ένα νέο, για τα ελληνικά δεδομένα, ασφαλιστικό προϊόν και οι εκπρόσωποι του κλάδου αισιοδοξούν ότι σταδιακά θα υπάρξει αύξηση των συμβολαίων από πολίτες που προσπαθούν να προστατεύσουν τιος περιουσίες τους από τις φυσικές καταστροφές.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, στη διάρκεια των πρόσφατων ισχυρών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν σε περιοχές της Αθήνας υπέστησαν ζημίες 2.500 σπίτια και καταστήματα και 1.200 οχήματα.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, απευθύνοντας χαιρετισμό, επισήμανε ότι τα επιμελητήρια βρίσκονται στο πλευρό των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και τους στηρίζουν σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για τον κλάδο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.