Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Οι σεφ με τις χρυσές τσέπες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιοι είναι οι μάγειρες που ξεφουρνίζουν... εκατομμύρια.

Θα μπορούσες να τους χαρακτηρίσεις «μάγους». Παίρνουν διαφορετικά υλικά, βάζουν μέσα μεράκι και πολύ φαντασία και φτιάχνουν πιάτα που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Ο λόγος για τους σεφ, που έκαναν το χόμπι τους -τη μαγειρική- το μέσο της επιβίωσής τους. Σίγουρα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι κάποια στιγμή αυτό το επάγγελμα δεν θα τους βοηθούσε απλώς να ζήσουν αξιοπρεπώς, αλλά θα γέμιζε τον λογαριασμό τους με πολλά εκατομμύρια, κάνοντας το περιοδικό Forbes να τους κατατάξει στον κατάλογο με τους πλουσιότερους μάγειρες του κόσμου!

Gordon Ramsay



Περιουσία: 30 εκατομμύρια ευρώ

Ο πολυεκατομμυριούχος σεφ Gordon Ramsay βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πιο ακριβοπληρωμένων μαγείρων του κόσμου. Μπορεί ο τραπεζικός του λογαριασμός να μετράει εκατομμύρια, είναι όμως περισσότερος γνωστός για την tv persona του και το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο. Ο 45χρονος σεφ εξαπλώνει αργά αλλά σταθερά την αυτοκρατορία του στον κόσμο της γεύσης στην Αμερική, καθώς ξεφυτρώνουν συνεχώς εστιατόριά του σε πολιτείες όπως αυτή της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες.

Φυσικά, ο Ramsay έχει γεμίσει το πορτοφόλι του όχι τόσο από τα γευστικά αριστουργήματά του όσο από τις εμφανίσεις του στα τηλεοπτικά show. Η συμμετοχή του σε αυτά δεν ακολουθεί κατά γράμμα τους κανόνες της ευπρεπούς παρουσίας στην τηλεόραση, καθώς το λεξιλόγιό του κοσμούν αρκετές βρισιές, που όμως φαίνεται πως ανεβάζουν τη δημοτικότητά του στα ύψη. Ο πομπώδης σκοτσέζος σεφ έχει μείνει αξέχαστος στην παρουσίαση εκπομπών όπως τα «Hell's Kitchen», «The F Word» και «Ramsay's Kitchen Nightmares». Τα 14 εστιατόρια που έχει στην κατοχή του έχουν κερδίσει 15 αστέρια Michelin, τη μεγαλύτερη διάκριση που υπάρχει στον χώρο της γεύσης.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του: http://www.gordonramsay.com

Rachel Ray



Περιουσία: 20 εκατομμύρια ευρώ

Για να μπει ένας σεφ στη λίστα με τα μεγαλύτερα εισοδήματα δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου. Κι αν αυτό στα μάτια των περισσότερων ανθρώπων φαντάζει παράξενο, η Rachel Ray έρχεται να το επιβεβαιώσει. Για να αυξηθούν λοιπόν τα μηδενικά στον λογαριασμό ενός μάγειρα αρκεί να εμφανιστεί στην τηλεόραση. Και όταν μάλιστα αυτός ο μάγειρας έχει για δάσκαλο την ειδική στις τηλεοπτικές εκπομπές Oprah Winfrey, που έχει διανύσει χιλιόμετρα στο τηλεοπτικό γυαλί, τότε σίγουρα η επιτυχία είναι δεδομένη.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Rachel Ray έρχεται δεύτερη στη λίστα του Forbes, με περιουσία 20 εκατομμυρίων ευρώ. Η 46χρονη σεφ πήρε το βάπτισμα του πυρός στο τηλεοπτικό γυαλί το 2002 με την εκπομπή «$40 A Day» και «30 Minute Meals». Μπορεί λοιπόν να μην έχει ανοίξει δικό της εστιατόριο, έχει όμως το δικό της talk show, ένα περιοδικό και έχει γράψει 20 βιβλία μαγειρικής. Έχει κερδίσει το βραβείο Emmy τρεις φορές για τις τηλεοπτικές εκπομπές της: το 2006, το 2008 και το 2009. Η Rachel Ray ειδικεύεται στις συνταγές που χρειάζονται περίπου μισή ώρα για να είναι έτοιμες. Και πώς γίνεται να μην αποκτήσει θαυμαστές όταν κανείς πλέον δεν έχει χρόνο για ατέλειωτες ώρες μαγειρέματος;

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της: http://www.rachaelray.com

Wolfgang Puck



Περιουσία: 16 εκατομμύρια ευρώ

Ο 65χρονος σεφ που γεννήθηκε στην Αυστρία έγινε ιδιαίτερα γνωστός για τις μοντέρνες συνταγές πίτσας. Σήμερα είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας που περιλαμβάνει 20 εστιατόρια, δεκάδες catering και τη δημοφιλή αλυσίδα ταχυφαγείων «Wolfgang Puck Express locations», που αριθμεί 80 καταστήματα. Το εστιατόριό του «Spago Beverly Hills» θεωρείται από το 2004 ένα από τα καλύτερα 40 εστιατόρια στην Αμερική, το οποίο μάλιστα έχει κερδίσει δύο αστέρια Michelin το 2008 και το 2009.

Οι πίτσες και οι σούπες του κοσμούν τα ράφια των περισσότερων σούπερ μάρκετ και τα σκεύη μαγειρικής με το όνομά του κάνουν τρελές πωλήσεις. Ο Wolfgang αποφάσισε όμως να συμβαδίσει με το πνεύμα της εποχής και την κυριαρχία του ίντερνετ και έφτιαξε ένα site με συνταγές, συνδέσμους με τα εστιατόριά του και φυσικά συμβουλές για την καλύτερη και γευστικότερη διοργάνωση πάρτι!

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του: http://www.wolfgangpuck.com

Paula Deen



Περιουσία: 13 εκατομμύρια ευρώ

Την αποκαλούν «η βασίλισσα του βουτύρου». Ο λόγος για την 67χρονη σεφ Paula Deen, που έχει καταφέρει να είναι τέταρτη στη λίστα των πιο πλούσιων μαγείρων. Η αμερικανίδα μαγείρισσα είναι η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «The Lady & Sons», το οποίο τρέχει στην πολιτεία της Τζόρτζια μαζί με τους δύο γιους της, τον Jamie και τον Bobby.

Η 67χρονη έχει δεχτεί σφοδρή κριτική για τις πλούσιες σε λιπαρά συνταγές της. Το 2012 ανακοίνωσε ότι πάσχει από διαβήτη τύπου 2 και δεν δίστασε μάλιστα να γίνει εξώφυλλο στο περιοδικό People πλασάροντας τον ολοκαίνουργιο εαυτό της, που ζύγιζε 30 κιλά λιγότερο! Η ασθένειά της δεν την απέτρεψε να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στον χώρο της κουζίνας. Από το 2006-2008 παρουσίαζε τη μαγειρική εκπομπή «Paula’s party», από το 2008-2013 την «Paula’s best dishes» -αυξάνοντας τα μηδενικά στον τραπεζικό της λογαριασμό-, ενώ η πρόσφατη συγγραφική μαγειρική της Βίβλος με τίτλο «Southern Cooking Bible» έγινε μπεστ σέλερ.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της: http://www.pauladeen.com

Mario Batali



Περιουσία: 10 εκατομμύρια ευρώ

Ο 54χρονος Αμερικανός, που έχει το παρατσούκλι «Molto Mario», είναι ειδικός στην ιταλική κουζίνα, ενώ το αγαπημένο χρώμα που συνηθίζει να φοράει όταν μαγειρεύει είναι το πορτοκαλί! Μαζί με τον συνεργάτη του, Joe Batianich, άνοιξαν το εστιατόριο «Babbo» στη Νέα Υόρκη, το οποίο έχει ήδη ένα αστέρι Michelin. Πάντα με τον Joe, άνοιξαν στη συνέχεια μια σειρά εστιατορίων στην ίδια πόλη, όπως τα «Lupa», «Esca», «Casa Mono», «Bar Jamon», «Otto», «Del Posto» και «Eataly», ενώ η φήμη του δεν έμεινε περιορισμένη στην Αμερική. Η μαγειρική του βιομηχανία επεκτάθηκε με τέσσερα εστιατόρια στο Λας Βέγκας, δύο στο Λος Άντζελες, δύο στη Σιγκαπούρη, ένα κατάστημα τροφίμων στο Σικάγο και άλλα δύο εστιατόρια στο Χονγκ Κονγκ.

Και φυσικά ποιος σεφ δεν νιώθει έλξη για το τηλεοπτικό γυαλί; Ο Batali πρωταγωνίστησε στις εκπομπές «Molto Mario», «Ciao America with Mario Batali», «Iron Chef America», «Mario», «Full Boil» και «The Chew». Έχει το αίσθημα της φιλανθρωπίας πολύ έντονο και αυτό φάνηκε όταν το 2008 άνοιξε το ίδρυμα που φέρει το όνομά του, με στόχο τη σωστή διατροφή και φροντίδα των παιδιών. Συμμετέχει επίσης στην Τράπεζα Φαγητού της Νέας Υόρκης που παρέχει γεύματα σε μη προνομιούχες οικογένειες της πόλης.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του: http://www.mariobatali.com

Alain Ducasse



Περιουσία: 9 εκατομμύρια ευρώ

Ο 58χρονος Ducasse γεννήθηκε στη Γαλλία και κατάφερε να κάνει γρήγορα γνωστό το όνομά του παγκοσμίως. Ο κατάλογος με τα εστιατόρια που του ανήκουν είναι μακρύς. Τα περισσότερα βρίσκονται στο Παρίσι και το Λονδίνο, ενώ το 2005 άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο στο Τόκιο. Φυσικά αυτό που ξεχωρίζει είναι το εστιατόριο «Alain Ducasse at The Dorchester» στο Λονδίνο, μιας και έχει κερδίσει όχι μόνο την προτίμηση των Βρετανών, αλλά και των κριτικών γεύσης, έχοντας αποσπάσει τρία αστέρια Michelin. Ένα αστέρι έχει κερδίσει και το εστιατόριο με το όνομα «Mix», το οποίο άνοιξε το 2007 στο Λας Βέγκας. Και φυσικά ο Ducasse δεν έχει μόνο αγάπη για τη μαγειρική, φροντίζει κιόλας να μεταδίδει τις γνώσεις του μέσω μιας σχολής μαγειρικής στο Παρίσι, ενώ έχει γίνει γνωστός και μέσα από μια αλυσίδα ευρωπαϊκών ξενοδοχείων, που βρίσκονται στην κατοχή του.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του: http://www.alain-ducasse.com

Todd English



Περιουσία: 8 εκατομμύρια ευρώ

Γνωστή τηλεοπτική προσωπικότητα, ιδιοκτήτης εστιατορίων και συγγραφέας μαγειρικών βιβλίων, ο 54χρονος English δραστηριοποιείται κυρίως στη Βοστόνη. Το 1989 άνοιξε το εστιατόριο «Olives», που πήρε το όνομά του από την τότε γυναίκα του Olivia. Δυστυχώς, το 2010 το εστιατόριο αναγκάστηκε να κλείσει έπειτα από πυρκαγιά, άνοιξε ωστόσο ξανά το 2012, αλλά έναν χρόνο αργότερα το λουκέτο ήταν οριστικό. Τα εστιατόριά του βρίσκονται στη Νέα Υόρκη, τη Βοστόνη, τη Φλόριντα, την Ουάσινγκτον, ακόμα και τις Φιλιππίνες. Έχει γράψει επίσης βιβλία όπως τα «The Olives Table», «The Figs Table», «The Olives Dessert Table» και «Cooking in Everyday English». Έχει συμμετάσχει σε αρκετές εκπομπές, μεταξύ των οποίων οι «America's Test Kitchen», «Cook's Country», «Masterpiece» και «Ask This Old House».

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του: http://cheftoddenglish.com

Nobu Matsuhisa



Περιουσία: 8 εκατομμύρια ευρώ

Το όνομα του συνεταίρου του είναι αρκετό από μόνο του για να κάνει τον 65χρονο ιάπωνα σεφ γνωστό σε κάθε άκρη του πλανήτη. Ο Robert DeNiro ήταν σε μεγάλο βαθμό ο υπαίτιος που τα εστιατόρια sushi μπορεί κανείς να τα βρει σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Ντάλας και η Μόσχα. Η συνεργασία τους ξεκίνησε από το 1994, όταν ο DeNiro είχε κάνει στέκι του το μικρό τότε εστιατόριο του Matsuhisa στο Μπέβερλι Χιλς.

Από τότε τα συνεταιράκια επιβλέπουν μια αλυσίδα 31 εστιατορίων sushi. Εκτός όμως από τα «Nobu restaurants», υπάρχουν και τα επονομαζόμενα «Matsuhisa restaurants», που μπορεί κανείς να τα βρει, μεταξύ άλλων, στην Αθήνα και τη Μύκονο! Ο Matsuhisa συνηθίζει να αναμειγνύει την ιαπωνική κουζίνα με την περουβιανή, ενώ το πιάτο-σήμα κατατεθέν του είναι ο μαύρος μπακαλιάρος σε σάλτσα miso (παράγεται από φασόλια σόγιας και έχει λεπτή και κρεμώδη υφή). Εκτός από τα εστιατόρια, από τον Ιανουάριο του 2013 είναι ιδιοκτήτης του «Nobu Hotel Las Vegas».

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του: http://www.nobumatsuhisa.com

Bobby Flay



Περιουσία: 7 εκατομμύρια ευρώ

Είναι ο μάγος των burgers! Ο 50χρονος Flay ειδικεύεται στη μεξικάνικη κουζίνα και έχει κάνει μόδα το πολυαγαπημένο φαγητό, ανοίγοντας το φαστ φουντ «Burger Palace». Η αλυσίδα μετράει είδη 10 φαστφουντάδικα, ενώ είναι και ο ιδιοκτήτης των πολυτελών εστιατορίων «Mesa Grills» σε Νέα Υόρκη και Λας Βέγκας, αλλά και των «Bobby Flay Steak» και «Bar Americain». Ο Flay βέβαια δεν είναι σταρ μόνο μέσα στην κουζίνα, αλλά και στο γυαλί. Έχει συμμετάσχει στις μαγειρικές εκπομπές «The Main Ingredient with Bobby Flay», «Grillin' & Chillin'», «Hot Off the Grill with Bobby Flay», «FoodNation», «Boy Meets Grill», «BBQ with Bobby Flay», «Iron Chef America», «Throwdown! with Bobby Flay», «Grill It! with Bobby Flay» και «America's Next Great Restaurant». Όλα αυτά, μαζί με τη συγγραφή δεκάδων μαγειρικών βιβλίων, με πιο πρόσφατο το «Bobby Flay's Barbecue Addiction», που εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2013, τον έχουν κάνει έναν από τους πιο διάσημους και ακριβοπληρωμένους μάγειρες.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του: http://bobbyflay.com

Guy Fieri



Περιουσία: 6 εκατομμύρια ευρώ

Είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος σταρ του τηλεοπτικού δικτύου «Food Network’s», αφού οι εκπομπές του μπορεί να παίζουν κάθε μέρα σε επανάληψη ακόμα και οκτώ φορές! Ο 46χρονος σεφ έγινε γνωστός όταν κέρδισε στον δεύτερο κύκλο του διαγωνισμού μαγειρικής «Food Network Star» το 2006.

Έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητός για τον έξω καρδιά χαρακτήρα του και σε κάθε παρουσίαση φαγητού που κάνει, ο χώρος ασφυκτιά από τους θαυμαστές του. Έχει στην κατοχή του τα εστιατόρια «Johnny Garlic's», «California Pasta Grill», «Tex Wasabi's» και «Guy's American Kitchen and Bar», ενώ έχει γράψει και τρία μαγειρικά βιβλία.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του: http://www.guyfieri.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.