Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Επίσχεση παροχής υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού στο Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών αποφάσισε να προχωρήσει, από την 1η Δεκέμβρη, σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μέχρις ότου εξοφληθούν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού.

«Προχωρούμε στην επίσχεση ως ύστατη κίνηση σωτηρίας των χιλιάδων θέσεων εργασίας που συντηρούμε και ως ύστατη προσπάθεια επιβίωσης απέναντι στην αναγκαστική πτώχευση που μας επιβάλλει: η ανικανότητα σωστού οικονομικού προγραμματισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, η κατ' εξακολούθηση παραβίαση των συμβατικών υποχρεώσεων από την πλευρά του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και η συνεχιζόμενη κοροϊδία» αναφέρει ο ΣΕΚ στην ανακοίνωση του.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι τους χρωστούν:

- Πάνω από 100.000.000 ευρώ ληξιπρόθεσμα των ετών 2006 -20011, με χρήματα που ήδη έχουν δανεισθεί και λάβει από το 2012.

- Πάνω από 30.000.000 ευρω μη έχοντας εξοφλήσει και ούτε εκκαθαρίσει τα υπόλοιπα οφειλόμενα του 2012.

- Πάνω από 100.000.000 ευρώ οφειλόμενα για το 2013 (έχουν πληρώσει προκαταβολές από Ιανουάριο-Αύγουστο 2013)

- Πάνω από 80.000.000 ευρώ για το 2014.»

«Tο αίτημά μας ήταν και παραμένει απλό: ένα σταθερό πλαίσιο σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που θα τηρείται και θα μας αμείβει εγκαίρως και πλήρως για τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους ασφαλισμένους του. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα ιδιωτικά νοσοκομεία λειτουργούν συμπληρωματικά των δημόσιων νοσοκομείων, εξυπηρετώντας χιλιάδες ασθενείς ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε όλη τη χώρα και καλύπτοντας ανάγκες που το δημόσιο σύστημα δεν έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει», επισημαίνει ο ΣΕΚ μεταξύ άλλων.

«Γι' αυτό, από τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου και μέχρι να εξοφληθούν πλήρως όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού, τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών, προχωρούν σε επίσχεση παροχής των υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με εξαίρεση τις μονάδες τεχνητού νεφρού (Μ.Τ.Ν.), τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (Μ.Ε.Ν.Ν.) καθώς και τα περιστατικά που νοσηλεύονται ήδη (01-12-2014) και χρήζουν άμεσης νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.)».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.