Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Έφτασε στις ΗΠΑ ο εικονολήπτης του NBC που προσεβλήθη από Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο πρώτος αμερικανός ασθενής.

Ο πέμπτος Αμερικανός που προσεβλήθη από τον ιό Έμπολα έφτασε σήμερα στις ΗΠΑ, όπου θα υποβληθεί σε θεραπεία. Την ίδια ώρα, ο πρώτος ασθενής που διαγνώστηκε με τον θανατηφόρο ιό σε αμερικανικό έδαφος δίνει μάχη για τη ζωή του σε νοσοκομείο του Ντάλας.

Ένα ιδιωτικό αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε ο Ασόκα Μούκπα, ένας εικονολήπτης του τηλεοπτικού δικτύου NBC που προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα στη Λιβερία, προσγειώθηκε στην Όμαχα και διακομίστηκε στο Ιατρικό Κέντρο της Νεμπράσκα. Στο ίδιο νοσοκομείο είχε νοσηλευθεί ο δρ. Ρικ Σάκρα, ένας αμερικανός ιεραπόστολος που προσεβλήθη από τον ιό στη Λιβερία τον προηγούμενο μήνα, ο οποίος θεραπεύτηκε.

Στο μεταξύ ο Τόμας Έρικ Ντάνκαν, ο πρώτος Αμερικανός που διαγνώστηκε με τον ιό Έμπολα σε αμερικανικό έδαφος και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ντάλας, παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δρ. Τόμας Φρίντεν, διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Μολυσματικών Ασθενειών (CDC), δήλωσε ότι αξιωματούχοι του τομέα της υγείας παρακολουθούν στενά 10 ανθρώπους που είχαν άμεση επαφή με τον Ντάνκαν και θεωρείται ότι αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα της ασθένειας. Ακόμη 38 που ενδέχεται να ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή επίσης παρακολουθούνται, πρόσθεσε ο Φρίντεν.



Ο εικονολήπτης του τηλεοπτικού δικτύου NBC Ασόκα Μούκπα (πάνω), κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο της Ιατρικό Κέντρο της Νεμπράσκα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.