Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Δικηγόρος έκλεβε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με χειροπέδες κατέληξε ένας 40χρονος δικηγόρος ο οποίος καταθέτοντας πλαστά δικαιολογητικά, εκταμίευσε πολλές χιλιάδες ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, δήθεν για λογαριασμό των πελατών του.

Ο δικηγόρος συνελήφθη τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, για «Πλαστογραφία», «Απάτη», «Κλοπή» και παράβαση του Νόμου «Περί Όπλων».

Ειδικότερα, εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα αφού είχε πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούσαν σε ποσά που έχουν καταθέσει πελάτες του στο πλαίσιο επιβολής περιοριστικών μέτρων (εγγυήσεων) ή κατασχέσεων στην προδικασία, παραποιούσε δικαστικές αποφάσεις κατά τρόπο, ώστε να φαίνεται ότι επιβάλλουν την επιστροφή των εγγυήσεων προς τους κατηγορουμένους.

Στη συνέχεια, συντάσσοντας πλαστά πληρεξούσια και χρησιμοποιώντας τις σφραγίδες συμβολαιογράφου, εμφανίζονταν το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και λάμβανε τα επιστραφέντα χρήματα.

Μάλιστα από τον Ιούνιο ο 40χρονος απέσπασε παράνομα το χρηματικό ποσό των 9.150 ευρώ, ενώ συνελήφθη τη στιγμή που έλαβε επιπλέον το χρηματικό ποσό των 2.415 ευρώ, για ανάλογη περίπτωση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι και το αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 2 γνήσιες σφραγίδες που υπεξαίρεσε
- 3 σφραγίδες συμβολαιογράφου
- Πλήθος παραποιημένων εγγράφων και
- Ένα αεροβόλο πιστόλι.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί αρμοδίως.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.