Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

Γέφυρα πολιτισμού από τα Ιστορικά Καφέ της Ευρώπης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ελληνική η ιδέα της δημιουργίας Συνδέσμου που ιδρύθηκε στα Χανιά.

Τα πιο γνωστά ιστορικά Καφέ της Ευρώπης που έχουν κατά καιρούς φιλοξενήσει σημαντικούς ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής, ανθρώπους που άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην ιστορία του τόπου τους, δημιούργησαν τον «Σύνδεσμο Ιστορικών Καφέ Ευρώπης», ο οποίος θα συμμετάσχει στην Παγκόσμια Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, «SIAL PARIS», που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου.

H ιδέα για τη δημιουργία του Συνδέσμου ανήκει στο Βασίλη Σταθάκη, ιδιοκτήτη του Ιστορικού Καφέ «Κήπος» που βρίσκεται στο Δημοτικό Κήπο Χανιών και συμμετέχουν μεταξύ άλλων το Cafe De Flore και το Les Deux Magots που βρίσκονται στο Παρίσι, το Cafe Greco της Ρώμης, το Cafe New York της Βουδαπέστης, το Cafe Florian της Βενετίας και το Cafe de l' Opera της Βαρκελώνης.

Ο Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, ιδρύθηκε στα Χανιά στις 8 Απριλίου 2014 και ενώνει τα διασημότερα ιστορικά καφέ της Ευρώπης σε μια συγκεκριμένη πολιτιστική διαδρομή. Έχοντας ως κύριο άξονα δράσης και στόχο την επικοινωνία και την δικτύωση μεταξύ των μελών του, επιθυμεί να προβάλει την ιστορία, τον πολιτισμό, τα προϊόντα και το τουριστικό ενδιαφέρον, που περιβάλλει κάθε Καφέ, εμπνέοντας το ενδιαφέρον και δημιουργώντας την επιθυμία στους φίλους της γαστρονομίας και του καφέ ανά τον κόσμο, να επισκεφθούν την πόλη που εδρεύει το κάθε Καφέ-μέλος του Συνδέσμου.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Έκθεσης θα διοργανωθεί ειδική εκδήλωση στο «Ελληνικό Σπίτι» στο Παρίσι, τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου και ώρα 19:00.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.