Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Το υπ. Παιδείας θέλει πιο γρήγορα τις μετεγγραφές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεγάλος ο φόρτος στην κεντρική διοίκηση του υπουργείου.

«Θέλω, επίσης, να αναφέρω ότι έχει υπάρξει πολύ μεγάλος φόρτος στην κεντρική διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας και ότι οι μετεγγραφές θα πρέπει να ανακοινωθούν και να δημοσιοποιηθούν συνολικά για όλα τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, για όλα τα τμήματα της χώρας, με συνέπεια οποιαδήποτε πρωτοβουλία αυτή τη στιγμή να καθυστερήσει τη διαδικασία ανακοίνωσης των επιτυχόντων της δυνατότητας μεταφοράς θέσης τους από τμήμα σε τμήμα, από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο, κάτι το οποίο δεν το θέλουμε, διότι θα αδικήσουμε τα υπόλοιπα παιδιά που περιμένουν να πάνε να εγγραφούν στα τμήματά τους και να φοιτήσουν. Σας θυμίζω ότι η εξεταστική του Φεβρουαρίου είναι εδώ».

Τα παραπάνω ανέφερε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Στύλιος σε ερώτημα για τη δυνατότητα μετεγγραφής και στους φοιτητές που έχουν εισαχθεί με την κατηγορία του 5%. Ο κ. Στύλιος δήλωσε ότι θα εισηγηθεί την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την επόμενη χρονιά αν και ο ερωτών Βουλευτής κ. Μαρκόπουλος, το Προεδρείο της Βουλής και η κα Βαμβακά του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να το δει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Παιδείας από αυτή τη χρονιά.

Ο κ. Στύλιος απάντησε ότι γίνεται δεκτή η προτροπή του Σώματος. «Εμείς προσπαθούμε να μην καθυστερήσουμε. Αυτοί οι οποίοι δικαιούνται μετεγγραφής μπορεί να είναι πάνω από είκοσι χιλιάδες. Μέχρι χθες -σήμερα λήγει η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για μετεγγραφή- ήταν πάνω από δεκαπέντε χιλιάδες. Οι προσφερόμενες θέσεις για μετεγγραφή επίσημα από τα πανεπιστήμια, σύμφωνα με το νόμο, είναι πάνω από είκοσι χιλιάδες, είναι γύρω στις εικοσιπέντε χιλιάδες.Δεν πρέπει να καθυστερήσουμε τους εικοσιπέντε χιλιάδες ή τους είκοσι χιλιάδες, ανάλογα με το πόσοι θα δικαιούνται τη μετεγγραφή. Μόνο αυτή την παρατήρηση ήθελα να κάνω. Κατά τα λοιπά, γίνεται δεκτό» τόνισε ο Υφυπουργός Παιδείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στο BHMA FM άφησε ένα παράθυρο για επίσπευση των διαδικασιών των μετεγγραφών καθώς ο αριθμός των αιτούντων μεταφοράς της θέσης εισαγωγής δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις 15.000.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.