Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

Μετέτρεψαν ένα παλιό χωριό σε υπαίθρια γκαλερί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μαζεύτηκαν 150 καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο και ζωγράφισαν – Δείτε τις φωτογραφίες.

Μια διαφορετική επίσκεψη δέχθηκε ένα μικρό χωριό της Τυνησίας. «Απόβαση» έκαναν εκεί 150 καλλιτέχνες του δρόμου από 30 χώρες του κόσμου για να… δημιουργήσουν.

Το Er-Riadh είναι ένα μέρος λίγο μακρύτερα από τον τουριστικό δρόμο του νησιού Djerba της Τυνησίας, το οποίο έμοιαζε εγκαταλελειμμένο. Με φαντασία και ταλέντο όμως μετατράπηκε σε μια υπαίθρια γκαλερί! Εμπνευστής ήταν ο Ben Cheikh, ο ιδρυτής μιας γαλλικής γκαλερί. Πήρε άδεια από την κυβέρνηση της χώρας, αλλά και από ιδιοκτήτες σπιτιών και εκτάσεων, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν ως καμβάς. Μετά το φεστιβάλ που διοργανώθηκε με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών το μικρό χωριό άλλαξε εντελώς όψη, έγινε χαρούμενο και… εναλλακτικό.

«Εδώ ζουν ειρηνικά για πάνω από 2.000 χρόνια Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί και Εβραίοι. Το βρίσκω πολύ όμορφο και θέλαμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Να ομορφύνουμε τους χώρους του και αυτό κάναμε με απόλυτο σεβασμό και δείχνοντας τους μια διαφορετική οπτική», τόνισε ο Cheikh.

Δείτε τα έργα και ποιοι καλλιτέχνες τα δημιούργησαν:ROA (Βέλγιο).Dan23 (Γαλλία).Pantonio (Πορτογαλία).BTOY (Ισπανία).Phlegm (Μεγάλη Βρετανία).DOME (Γερμανία).Malakkai (Ισπανία).Saner (Μεξικό).Swoon (ΗΠΑ).Malakkai (Ισπανία).Twoone (Ιαπωνία).Bom.K (Γαλλία)Deyaa (Σαουδική Αραβία).Add Fuel (Πορτογαλία).Claudio Ethos (Βραζιλία).Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.