Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Μόλις 100.000 δολάρια συγκεντρώθηκαν για τον Έμπολα στη δυτική Αφρική

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ταμείο του ΟΗΕ είχε ως στόχο το ποσό του 1 δισ. δολαρίων.

Ένα ταμείο του ΟΗΕ που έχει στόχο να συγκεντρώσει σχεδόν 1 δισεκ. δολάρια για την αντιμετώπιση της επιδημίας του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική έχει λάβει μέχρι στιγμής μόλις 100.000 δολάρια, σχεδόν ένα μήνα αφού συστάθηκε.

Μέχρι σήμερα τουλάχιστον 28 χώρες, η Αφρικάνικη Ένωση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Παγκόσμια Τράπεζα και η Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης καθώς και αρκετά ιδρύματα και εταιρείες έχουν δεσμευθεί να προσφέρουν 365 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της επιδημίας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Όμως σχεδόν το σύνολο του ποσού αυτού δωρίστηκε απευθείας στις υπηρεσίες του ΟΗΕ και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που εργάζονται στο πεδίο στις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία, τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα, ενώ μόλις 100.000 δολάρια έχουν δοθεί στο ταμείο από την Κολομβία.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν αποφάσισε να συστήσει το ταμείο αυτό, το οποίο θα επιτρέπει την άμεση και ευέλικτη χρηματοδότηση των πιο άμεσων αναγκών στο πεδίο, έπειτα από την έκκληση του γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπίνων Υποθέσεων (OCHA) στις 16 Σεπτεμβρίου για 988 εκατομμύρια δολάρια.

Ο δρ. Ντέιβιντ Νάμπαρο, επικεφαλής του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της επιδημίας του ιού Έμπολα, δήλωσε: «Ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα δούμε περισσότερες χώρες να επενδύουν στο ταμείο, χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό αυτό για να υποστηρίξουν τη συντονισμένη απάντηση του ΟΗΕ στο πεδίο. Πρόκειται για κρίσιμης σημασίας ανάγκες χρηματοδότησης που πρέπει να αντιμετωπιστούν τώρα».

Η Αυστραλία έχει δεσμευθεί να προσφέρει περισσότερα από 8,7 εκατ. δολάρια στο ταμείο, ενώ η Χιλή, η Εσθονία, η Ινδία και η Ρουμανία έχουν υποβάλλει μη δεσμευτικές προτάσεις για την παροχή συνολικά 19 εκατομμυρίων δολαρίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.