Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Πέντε χαρακτηριστικά των επιτυχημένων ανθρώπων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιος είναι ο κοινός τους παρονομαστής.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τους επιτυχημένους επιχειρηματίες από τους υπόλοιπους;

Ο καθένας έχει σίγουρα τη δική του προσωπικότητα, ωστόσο υπάρχει μια σειρά χαρακτηριστικών που είναι κοινά στους περισσότερους από αυτούς.

Δείτε παρακάτω ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής των επιτυχημένων ανθρώπων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider.

1. Έχουν πάθος

Ίσως το πιο σημαντικό από όλα τα χαρακτηριστικά των επιτυχημένων επιχειρηματιών είναι… το πάθος τους γι’ αυτό που κάνουν.

Παρότι οι απόψεις επάνω στο θέμα αυτό διίστανται, όταν λέμε «πάθος» δεν αναφερόμαστε τόσο στον ενθουσιασμό για μια ευκαιρία που μπορεί να αποφέρει γρήγορο κέρδος, όσο στην πεποίθηση ότι η ιδέα (προϊόν ή η υπηρεσία) που έχουν, μπορεί να έχει θετική επίδραση στην κοινότητα ή τον κόσμο γενικότερα.

Άλλωστε, όταν αγαπά κανείς αυτό που κάνει, πολεμά ακόμη πιο σκληρά κάθε μέρα για να το δει να… μεγαλώνει και να αναπτύσσεται.

2. Ικανότητα να επανέλθουν μετά από μια αποτυχία

Ορισμένοι ισχυρίζονται, ότι η ικανότητα να επανέρχεσαι μετά από μια αποτυχία, είναι το πιο σημαντικό ποιοτικό χαρακτηριστικό των επιτυχημένων ανθρώπων.

Κι αυτό γιατί είναι άλλο το να είναι έτοιμος κανείς να πάρει το ρίσκο και να δεχτεί την αποτυχία και άλλο το να καταφέρει να σηκωθεί από… τον πάτο και να ανέβει και πάλι ψηλά.

3. Είναι αγαπητοί και αρεστοί… τόσο… όσο

Υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή, επάνω στην οποία πρέπει να κινούνται οι επιχειρηματίες όταν αλληλεπιδρούν με άλλους ανθρώπους. Δε μπορούν να είναι πάντα το ίδιο χαρισματικοί και εξωστρεφείς με όλους, αλλά δε μπορούν να είναι και αντικοινωνικοί, αρνούμενοι να κοινωνικοποιηθούν.

Πρέπει να βρει κανείς την ιδανική ισορροπία, έτσι ώστε και να τον παίρνουν στα σοβαρά, αλλά και να είναι τόσο κοινωνικός ώστε η δικτύωση με άλλους να αναπτύσσει τη φήμη τη δική του και κατά συνέπεια, της επιχείρησής του.

4. Γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες τους

Οι πιο επιτυχημένοι επιχειρηματίες γνωρίζουν πολύ καλά τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους: τις ικανότητες, τις δεξιότητες και τα πλεονεκτήματά τους, αλλά και τα σημεία στα οποία υστερούν, τόσο οι ίδιοι όσο και η επιχείρησή τους.

5. Είναι καινοτόμοι

Όχι μόνο είναι σε θέση να εντοπίσουν ένα πρόβλημα, αλλά προσπαθούν και επιτυγχάνουν πολύ συχνά να βρίσκουν τη λύση σε αυτό.

Για την ακρίβεια, η επίλυση προβλημάτων που ανακύπτουν είναι αυτό που τους καθοδηγεί προς τα μπροστά.

Παρατηρούν και ακούν τα πάντα γύρω τους και αναπτύσσουν καινοτόμες ιδέες γύρω από αυτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.