Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

12 τροφές που επιταχύνουν τον μεταβολισμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι παρακάτω τροφές εκτός από υγιεινές ξυπνούν τον μεταβολισμό που έχει πέσει σε λήθαργο.

Grapefruit

Το συγκεκριμένο φρούτο χαμηλώνει τα επίπεδα ινσουλίνης στον οργανισμό σου, με αποτέλεσμα να αποθηκεύεις λιγότερο λίπος στο σώμα σου. Είναι πλούσιο σε φυτικές είναι και το σώμα σου θα κάψει extra θερμίδες προκειμένου να το μεταβολίσει.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες, οι οποίες επιταχύνουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου και του νευρικού μας συστήματος, άρα και την αποτελεσματικότερη διάσπαση του λίπους

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι μια καλή πηγή προβιοτικών, ασβεστίου και πρωτεΐνης. Συμβάλει στην σωστή λειτουργία του οργανισμού και στη πέψη.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα και βοηθούν στην αύξηση του μεταβολισμού στο σώμα. Δεν πρέπει όμως να τρως πολλά, διότι έχουν υψηλό θερμιδικό δείκτη.

Καφές

Οι περισσότεροι από μας χρειάζονται μια ζεστή κούπα καφέ για να ξεκινήσει μια δημιουργική μέρα. Η καφεΐνη σίγουρα δίνει μια ώθηση στον οργανισμό. Απλά δεν πρέπει να υπερβαίνουμε τα 2-3 φλιτζάνια την ημέρα.

Μοσχαρίσιο κρέας

Το άπαχο μοσχαρίσιο κρέας είναι μια βασική πηγή πρωτεΐνης που προκαλεί το σώμα σου να κάψει επιπλέον θερμίδες και παράλληλα να αυξήσει τον μεταβολισμό.

Πράσινο μήλο

Τα πράσινα μήλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αποτελούν ένα θρεπτικό και συνάμα γευστικό σνακ κατά τη διάρκεια της μέρας. Έχουν ελάχιστες θερμίδες και ταυτόχρονα σε χορταίνουν. Τι καλύτερο από αυτό;

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, ενώ είναι πλούσιο σε βιναμίνη C, κάλιο και μαγνήσιο. Δεν είχε άδικο ο Popeye που έτρωγε σπανάκι για να δυναμώσει!

Φασόλια

Τα φασόλια έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ενώ η πρωτεΐνη τους σε κρατά ακμαίο καθόλη τη διάρκεια της μέρας.

Μπρόκολο

Εκτός από νόστιμο, το μπρόκολο έχει ασβέστιο και βιταμίνη C. Αυτά τα δυο θρεπτικά στοιχεία, είναι ικανά να εκτινάξουν το μεταβολισμό σου στα ύψη!

Πλιγούρι

Το πλιγούρι είναι μια θρεπτική τροφή, ενώ ταυτόχρονο μειώνει σημαντικά τα επίπεδα ινσουλίνης στον οργανισμό. Αυτό έχει ως συνέπεια την αύξηση του μεταβολισμού.

Γάλα σόγιας

Το γάλα σόγιας περιέχει ασβέστιο που βοηθά σημαντικά στην αύξηση του μεταβολισμού. Συμβουλή: Να αποφεύγεις να καταναλώνεις γάλα σόγιας με προσθήκη ζάχαρης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.