Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ο υπουργός Παιδείας για μόνιμους διορισμούς και προσλήψεις αναπληρωτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εφόσον δοθεί η δυνατότητα θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί το 2014-15.

Από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016 ο αριθμός ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μόνιμου προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στους φορείς της παρ.1 του άρθρου 1 του Ν3812/2009 (φορείς του δημοσίου) δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς 5 (1/5 μια πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις) στο σύνολο των φορέων ( με εξαίρεση το έτος 2011, για το οποίο ο λόγος ήταν ένα προς δέκα). Στο πλαίσιο των πιο πάνω διατάξεων θα κριθεί αφενός η δυνατότητα πραγματοποίησης μόνιμων διορισμών για το σχολικό έτος 2014-15 και αφετέρου ο τελικός αριθμός των πιστώσεων που θα διατεθούν για αυτούς.

Τα παραπάνω αναφέρει σε γραπτή του απάντηση που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας μετά από ερωτήσεις βουλευτών για τα μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικούς σε Ρέθυμνο και Ηλεία. Συγκεκριμένα στην Ηλεία τα κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς, σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ κ. Κοντογιάννη, ανέρχονται σε 163 με τα 135 εξ αυτών να αφορούν τη γενική εκπαίδευση, ενώ στο Ρέθυμνο ο κ. Κεφαλογιάννης της ΝΔ αναφέρει ότι υπάρχουν 43 ελλείψεις σε δασκάλους, 13 σε νηπιαγωγούς, 3 σε καθηγητές αγγλικών, άλλες τόσες σε καθηγητές γυμναστικής και μία σε μουσικούς.

Παράλληλα ο κ. Λοβέρδος για το μεγάλο πρόβλημα των κενών και την αντιμετώπισή του σημειώνει ότι στο ίδιο πλαίσιο πρόκειται να ολοκληρωθεί και η διαδικασία έγκρισης των πιστώσεων του τακτικού προϋπολογισμού, που αφορούν στις προσλήψεις αναπληρωτών για το 2014-15, ενώ παράλληλα θα γίνει προσπάθεια στελέχωσης των σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) καθώς και του ολοήμερου προγράμματος των δημοτικών μέσω του ΕΣΠΑ.

Ο υπουργός Παιδείας υπογραμμίζει ότι κατόπιν των ανωτέρω, εφόσον δοθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης μόνιμων διορισμών για το σχολικό έτος 2014-15 και ανάλογα με τον αριθμό πιστώσεων που θα υπάρξουν, θα καταγραφούν τα υφιστάμενα οργανικά κενά σε περιοχές στις οποίες υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησής τους, προκειμένου η Δ/νση Προσωπικού Π/θμιας Εκπ/σης του ΥΠΑΙΘ να προβεί στην ολοκλήρωση της διαδικασίας των διορισμών.

Επίσης με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, 2014-15, αναμένεται η καταγραφή των λειτουργικών κενών από τις οικείες Δ/νσεις Εκπαίδευσης και η σχετική ενημέρωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, η οποία κατόπιν αξιολόγησης του συνόλου των κενών και ανάλογα με τις υπάρχουσες πιστώσεις θα προβεί σε προσλήψεις εκπαιδευτικών για το σύνολο των σχολείων της κάθε Δ/νσης Εκπαίδευσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.