Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

«Ανοιχτή Πλατφόρμα» για νέους θεατρικούς καλλιτέχνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέο πρόγραμμα του Εθνικού επιτρέπει σε δημιουργούς να παρουσιάσουν τις ιδέες τους επί σκηνής.

Χώρο έκφρασης για νέους δημιουργούς δημιουργεί το Εθνικό Θέατρο που θέτει ως μία από τις βασικές του προτεραιότητές την υποστήριξη νέων δυνάμεων και σχημάτων.

Για το λόγο αυτόν, καθιερώνει από την τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο μια νέα δράση με τίτλο «Ανοιχτή Πλατφόρμα», προκειμένου να δώσει βήμα έκφρασης στους νέους καλλιτέχνες, την ευκαιρία σε νέα σχήματα να δοκιμαστούν και σε δυναμικές προτάσεις να παρουσιαστούν επί σκηνής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρώτης κρατικής σκηνής, το Εθνικό Θέατρο προσφέρει σε νέους καλλιτέχνες έως 35 ετών τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, όχι μόνο διαθέτοντας το χώρο παρουσίασης, αλλά ταυτόχρονα διασφαλίζοντας τους άρτιες επαγγελματικές συνθήκες, προσφέροντας το τεχνικό και διοικητικό του προσωπικό, αλλά και ανοίγοντας το βεστιάριο, τις αποθήκες και το φροντιστηριακό του υλικό.

Καθώς πριν από λίγους μήνες, με ειδική συμφωνία, το Εθνικό Θέατρο έχει πια στη διάθεσή του το Σχολείον της Αθήνας - Ειρήνη Παπά, το πρόγραμμα αυτό (που αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Χώρα), θα πραγματοποιηθεί εκεί το Μάιο του 2015.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν, θα επιλεγούν έπειτα από υποβολή σχετικής αίτησης και αξιολόγησής της από το Εθνικό Θέατρο, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα ένταξης της καλύτερης παράστασης στο ρεπερτόριο της επόμενης θεατρικής περιόδου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλούν με την ένδειξη «Ανοιχτή Πλατφόρμα», το αργότερο μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2014, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: interdept@n-t.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τους όρους συμμετοχής και την σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα του Εθνικού Θεάτρου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.