Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Έλεγχοι στα πρατήρια για την εφαρμογή του συστήματος εισροών-εκροών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέες δράσεις από το υπουργείο Οικονομικών.

Σε εντατικούς ελέγχους στα πρατήρια υγρών καυσίμων προκειμένου να διαπιστωθεί αν εγκαθιστούν, όπως έχουν υποχρέωση, το σύστημα εισφορών - εκροών και στη υλοποίηση της ηλεκτρονικής εφαρμογής άμεσης πληροφόρησης των καταναλωτών και των εταιριών εμπορίας για τα πρατήρια που διαθέτουν το σύστημα αυτό προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την παρακολούθηση των υποχρεώσεων ολοκλήρωσης της εγκατάστασης των συστημάτων καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της νοθείας των καυσίμων. Επίσης, στόχος είναι να ολοκληρωθεί άμεσα η διαλειτουργικότητα του κέντρου λήψης σημάτων της Γενική Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με το σύστημα προσδιορισμού θέσης των πλοίων (AIS), με σκοπό την συλλογή στοιχείων για τα πλωτά μέσα μεταφοράς καυσίμων. Ακόμη θα προχωρήσει η εγκατάσταση συστημάτων εισροών - εκροών στα ιδιωτικά πρατήρια των επιχειρήσεων / ενώσεων που διαθέτουν ιδιόκτητο στόλο.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν , αποτελούμενη από: την Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, Κατερίνα Σαββαΐδου ως Πρόεδρο, τον Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, Χ. Τσαβδάρη, τον Ε.Γ. του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, Α. Οικονόμου, τον Γ.Γ. Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας , Σ. Κομνηνό , τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ν. Σταθόπουλο, τον Γ.Γ. Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κ. Μαθιουδάκη και τον Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, Α. Μπούσιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.