Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστρέφονται μέσω της ΔΕΗ 100-400 ευρώ σε χωριά με αιολικά πάρκα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μανιάτης: Είναι η πρώτη φορά που το κράτος θα επιστρέψει χρήματα.

Στην επιστροφή των χρημάτων από τη ΔΕΗ στους οικισμούς που διαθέτουν αιολικά πάρκα αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε συνέντευξή του ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «είναι η πρώτη φορά που το κράτος, η ΔΕΗ αν θέλετε, θα επιστρέψει χρήματα. Είχαμε βάλει εδώ και 3 χρόνια μια διάταξη στο νόμου, που έλεγε ότι όπου εγκαθίσταται αιολικό πάρκο το 2% των εσόδων του θα το παρακρατεί ο Δήμος, και εδώ προκύπτει ένα θέμα για το πώς αξιοποιούν οι Δήμοι αυτά τα χρήματα. Τα χρήματα αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για να κάνουν παρεμβάσεις στα χωριά όπου έχουν εγκατασταθεί τα αιολικά πάρκα. Το άλλο 1% είναι έσοδα τα οποία είχαμε προβλέψει να τα πάρει στο λογαριασμό του το κάθε νοικοκυριό του συγκεκριμένου χωριού.

Σήμερα στη χώρα μας είναι εγκατεστημένα αιολικά πάρκα σε 272 οικισμούς. Είναι περίπου 80-100.000 σπίτια, είτε είναι πρώτη κατοικία, είτε είναι εξοχικό. Γι’ αυτά τα περίπου 100.000 σπίτια το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ίσως μέσα στην εβδομάδα ή το αργότερο την επόμενη εβδομάδα, θα επιστραφούν χρήματα που έπρεπε να τους έχουν δοθεί ανταποδοτικά.

Πρώτη φορά το λέμε, το δουλεύουμε εδώ και πολύ καιρό. Υπήρχε μια απίστευτη γραφειοκρατία. Είναι συναρμοδιότητα του υπουργείου ΠΕΚΑ και του Εσωτερικών». «Μεσοσταθμικά θα επιστρέφονται από 100 ως 400 ευρώ στα σπίτια που ανήκουν σε οικισμούς που διαθέτουν αιολικά πάρκα», είπε σχετικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.