Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Δρόμος «παγίδα» ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο με τις κακοτεχνίες.

Γεμάτη επικίνδυνα σημεία είναι η εθνική οδός Κρήτης ή αλλιώς ΒΟΑΚ (Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης). Στα 300 περίπου χιλιόμετρα του αυτοκινητόδρομου έχουν χάσει τη ζωή τους αρκετοί οδηγοί από τις πολλές κακοτεχνίες που προκαλούν καθημερινά τροχαία

Το flashnews.gr, με τη βοήθεια ενός του οδηγού αγώνων rally και αντιπροέδρου της Αθλητικής Λέσχης Αυτοκινήτου Χανίων, Στέλιου Μιχαηλάκη καταγράι ορισμένα ενδεικτικά σημεία-παγίδες στον ΒΟΑΚ Χανίων-Ρεθύμνου.

Γεωργιούπολη

Πριν τη Γεωργιούπολη (με κατεύθυνση από Χανιά προς Ρέθυμνο, λίγο πριν τη λίμνη που σχηματίζει ο Αλμυρός ποταμός), ένα τμήμα του δρόμου θυμίζει «σουρωτήρι» από τις τρύπες.







Το κάκιστο οδόστρωμα με τις λακκούβες και τα βαθουλώματα δημιουργούν έντονους κραδασμούς και καθιστούν επικίνδυνη την ευθεία στην οποία αν κινείται ειδικά κάποιος οδηγός μηχανής δεν είναι δύσκολο να χάσει τον έλεγχο.





Κόμβος Αρμένων

Ένας κόμβος καινούριος που εμφανίζεται Φάντης Μπαστούνης σε όποιον κινείται από Ρέθυμνο προς Χανιά.



Η έξοδος για Αρμένους/Καλύβες εμφανίζεται απότομα, πάνω στη στροφή, πιάνοντας εξαπίνης τον οδηγό, ο οποίος αν δεν γνωρίζει ή δεν έχει συνηθίσει τη διαδρομή μπερδεύεται μέχρι να καταφέρει να παραμείνει έστω και στο παρά πέντε στην πορεία του.





Η στροφή στο ύψος του φρουρίου Ιτζεδίν. Στο ύψος του φρούριου Ιτζεδίν, υπάρχει μια στροφή που εύκολα σε «πετάει» έξω. Αποτελεί εξάλλου, ένα σημείο στο οποίο συχνά γίνονται τροχαία.





Κόμβος Σούδας

Άλλος ένας κόμβος επικίνδυνος, λόγω της νησίδας στη μέση. Το βράδυ που δεν υπάρχει κανένας φωτισμός και ο κόμβος βρίσκεται στο σκοτάδι είναι αδύνατο να τη διακρινεί κάποιος οδηγός. Τη γνωρίζουν μόνο εμπειρικά οι οδηγοί που ξέρουν τον δρόμο.






Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται ή μάλλον... δε φαίνεται το πρόβλημα με τη νησίδα και την παντελή απουσία φωτισμού.



Γέφυρα Περιβολίων

Μεταξύ των δυο γεφυρών στο ύψος των Περιβολίων το οδόστρωμα είναι απαράδεκτο. Μάλιστα, ο δρόμος σε ένα συγκεκριμένο σημείο κάνει και ένα «σκαλοπατάκι» ένα σκαμπανέβασμα που μπορεί να σε βγάλει εκτός πορείας σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλάκη, ειδικά αν οδηγείς μηχανάκι.









Επιπλέον, κάτω από τη γέφυρα των Περιβολίων, συγκεντρώνονται τα νερά της βροχής. Είναι επικίνδυνο και για τα μηχανάκια αλλά και για όποιον δεν το γνωρίζει προκειμένου να προλάβει να κόψει ταχύτητα. Οι σχάρες μάλιστα που συγκεντρώνουν τα όμβρια ύδατα είναι από τώρα καλυμμένες από σκουπίδια και ξερά χόρτα.



Ταυρωνίτης

Παρόμοιο πρόβλημα με τη συγκέντρωση υδάτων βροχής, παρουσιάζει και ο κόμβος του Ταυρωνίτη, στην έξοδό του. Αν κάποιος δεν το γνωρίζει μπορεί να πάθει ζημιά από τον όγκο του νερού που «λιμνάζει» εκεί.





Προφανώς, αυτές δεν είναι οι μοναδικές περιπτώσεις στις οποίες η οδήγηση γίνεται επικίνδυνη ακόμα και για τους πιο προσεκτικούς. Υπάρχουν στον ΒΟΑΚ, δεκάδες άλλες με απαράδεκτο οδόστρωμα, επικίνδυνα σημεία και κόμβους και φυσικά ανύπαρκτο φωτισμό και απουσία προστατευτικών νησίδων.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.