Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Έρχεται ρύθμιση για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών-προμηθευτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ολική μεταφορά της προθεσμίας υποβολής για όλα τα τρίμηνα του 2014.

Ρύθμιση που θα διευκολύνει την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών-προμηθευτών, εξετάζει η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου.

Στις 16 Ιουλίου είχε παραταθεί η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων του ημερολογιακού έτους 2013 και 2014. Για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις 2013 η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίσθηκε η 31η Δεκεμβρίου 2014 και για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις του 2014 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δύο πρώτων τριμήνων ορίσθηκε το τέλος Σεπτεμβρίου 2014, με ταυτόχρονη μεταβολή της συχνότητας υποβολής από μήνα σε τρίμηνο για τους πωλητές.

Σε συνάντηση που είχε χθες η κ. Σαββαΐδου με φοροτέχνες εξετάσθηκαν οι Μηνιαίες Καταστάσεις Πελατών Προμηθευτών και Συναλλαγών (ΜΥΦ 2014) με τους επαγγελματίες του κλάδου να ζητούν να θεσπισθεί η ετήσια υποβολή των καταστάσεων και μάλιστα με συγκεκριμένο όριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την πλευρά των φοροτεχνών, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έδειξε κατανόηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λογιστικά γραφεία στην υποβολή των νέων ΜΥΦ και συμμεριζόμενη το φόρτο εργασίας του κλάδου την παρούσα περίοδο, είπε ότι θα αναζητήσει μια λύση που θα ρυθμίζει την ολική μεταφορά της προθεσμίας υποβολής για όλα τα τρίμηνα του 2014 , η οποία όμως ξεκαθάρισε «θα είναι και η τελευταία χωρίς άλλη δυνατότητα παράτασης».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.