Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Μόνο οι δόσεις διορθωμένες στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι αλλαγές στα ποσά θα φανούν από τις 22 Σεπτεμβρίου.

Μόνο για τις έξι δόσεις ισχύουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και όχι για το τελικό ποσό του φόρου, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Οι αλλαγές που έχουν περαστεί αφορούν μόνο στο νέο αριθμό δόσεων, ενώ η τελική εκκαθάριση θα γίνει σε λίγες μέρες, στις 22 Σεπτεμβρίου. Έτσι θα φανεί μικρότερο ποσό σε όσους πλήρωσαν την πρώτη δόση.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζει ότι:

α) Η ειδοποίηση των δόσεων που εκτυπώνεται από το ΟΠΣ Περιουσιολόγιο αναφέρεται μόνο στις εκ του νόμου προβλεπόμενες ημερομηνίες καταβολής των δόσεων με βάση την αρχική εκκαθάριση.

β) Η πίστωση των ποσών που έχουν ήδη καταβληθεί από τους φορολογούμενους εμφανίζονται στην «προσωποποιημένη πληροφόρηση» του TAXISNet, στην οποία εμφανίζονται οι καταβολές.

Επιπλέον, όπως έχει ήδη τονιστεί από τη ΓΓΔΕ και σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, τα ποσά που θα προκύψουν από τη νέα εκκαθάριση, όπου αυτή απαιτείται, θα εμφανιστούν στα εκκαθαριστικά που θα αναρτηθούν στο ΟΠΣ Περιουσιολόγιο από τις 22 Σεπτεμβρίου 2014.

Στο μεταξύ με απόφαση της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαϊδου, απαλλάσσονται οι πολίτες από την υποχρέωση προσκόμισης του πιστοποιητικού ΕΝ.Φ.Ι.Α. σε όλες τις συμβολαιογραφικές πράξεις, οι οποίες έχουν συνταχθεί μέχρι και την 31/12/2013, ανεξάρτητα από το χρόνο μεταγραφής τους.

Στην απόφαση διευκρινίζεται επίσης ότι στις περιπτώσεις πράξης τροποποίησης σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας, που αφορά κοινόχρηστους χώρους ακινήτου, δεν θα απαιτείται η προσκόμιση του πιστοποιητικού από όλους τους συνιδιοκτήτες, αλλά μόνο από αυτούς που έχουν μεταβολή στις οριζόντιες ιδιοκτησίες ή στα ποσοστά συνιδιοκτησίας τους. Οι προσπάθειες για τη διευκόλυνση των πολιτών, την επιτάχυνση των συναλλαγών και τη μείωση της γραφειοκρατίας θα συνεχιστούν, σημειώνεται.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.