Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Έξι τρόποι για να κάθεστε λιγότερο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς θα καταφέρετε να κινείστε περισσότερο.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το πολύ… καθισιό κάνει κακό στην υγεία. Όχι μόνο αυξάνεται ο κίνδυνος πρόσληψης βάρους, αλλά σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Archives of Internal Medicine από αυστραλούς ερευνητές το 2012, όσοι κάθονται για πάνω από 11 ώρες την ημέρα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο κατά 40% να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία.

Μια πιο πρόσφατη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Journal of the National Cancer Institute, βρήκε ότι όσοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας… καθήμενοι, έχουν 24% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του παχέος εντέρου, με το ποσοστό αυτό να εκτινάσσεται στο 54% για όσους περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους καθισμένοι μπροστά από την τηλεόραση.

Θέλετε να ακούσετε κι άλλα για να πάρετε απόφαση το να… σηκωθείτε από την καρέκλα σας;

Δείτε παρακάτω με ποιους τρόπους μπορείτε να καταφέρετε να… κάθεστε λιγότερο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας health.com:

1. Βάλτε ξυπνητήρι

Μπορεί να σας ακούγεται αστείο, αλλά είναι ένας πολύ έξυπνος και απλός τρόπος για να θυμάστε να σηκώνεστε από την καρέκλα ή τον καναπέ.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ξυπνητήρι στο κινητό σας τηλέφωνο, ή μια εφαρμογή όπως η BreakTime για τους χρήστες Mac, που σας ενθαρρύνει να κινείστε περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Προσπαθήστε να σηκώνεστε και να παραμένετε όρθιοι για 10 λεπτά κάθε μία ώρα.

2. Μετράτε τα βήματά σας

Αν χρειάζεται να μιλάτε πολλές ώρες την ημέρα στο τηλέφωνο, γιατί να μην το κάνετε… όρθιοι; Φροντίστε να έχετε το κατάλληλο μήκος στο καλώδιο του τηλεφώνου σας ή ακουστικά για το κινητό σας και… συνεχίστε να μιλάτε… μετρώντας τα βήματα που κάνετε.

3. Μη χάνετε την ευκαιρία να περπατάτε όσο μπορείτε

Ένας σύντομος περίπατος μετά το φαγητό ενισχύει το μεταβολισμό, αυξάνοντας τη δραστικότητα της λιποπρωτεϊνικής λιπάσης. Αν πηγαίνετε με το αυτοκίνητό σας στη δουλειά, παρκάρετέ το λίγο πιο μακριά, ανεβείτε με τις σκάλες και αφήστε το ασανσέρ να «ξεκουραστεί». Αν θέλετε να παραγγείλετε κάτι, μπορείτε να αφήσετε κάτω το ακουστικό του τηλεφώνου και να βγείτε να το πάρετε από μόνοι σας.

4. Καθίστε στο μπαρ και όχι σε τραπέζι

Την επόμενη φορά που θα βγείτε έξω για ποτό, επιλέξτε ένα σταντ κοντά στο μπαρ και μην καθίσετε σε τραπέζι.

5. Βγείτε για μια βόλτα στη γειτονιά ή στο πάρκο

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να βγείτε για περπάτημα στη γειτονιά σας ή σε κάποιο κοντινό πάρκο. Κλείστε την τηλεόραση και απολαύστε τη φύση.

6. Ξεχάστε για λίγο τα email και τα τηλέφωνα

Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να πάρεις μια απάντηση είναι να… ρωτήσεις απ’ ευθείας ο ίδιος. Αφήστε στην άκρη τα email, τα τηλέφωνα και τα μηνύματα και… πηγαίνετε να ρωτήσετε οι ίδιοι αυτό που θέλετε το συνάδελφό σας. Σηκωθείτε από την καρέκλα και περπατήστε μέχρι το δίπλα γραφείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.