Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

«Κορυφαία ανοησία η κατάργηση ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λοβέρδος: Δεν τίθεται θέμα απολύσεων των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.

Κορυφαία ανοησία χαρακτηρίστηκε από τον Υπουργό Παιδείας η κατάργηση ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και οι ακόλουθες διαθεσιμότητες σύμφωνα με ανακοίνωση των ΕΛΜΕ της Θράκης. Βέβαια ο υπουργός Παιδείας δεν έδωσε επίσημη απάντηση στο ερώτημα που του τέθηκε για την επαναλειτουργία των ειδικοτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε την κατάργηση ειδικοτήτων ανοησία ωστόσο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» είχε δηλώσει ότι σκοπεύει να μειώσει τις υπάρχουσες ειδικότητες αφού όμως προηγηθεί διάλογος με την ΟΛΜΕ και το ΙΕΠ.

Επίσης ο υπουργός σχολίασε ότι με τους διάφορους πίνακες στους οποίους έχουν ενταχθεί οι σε διαθεσιμότητα έχει γίνει μεγάλο μπέρδεμα και ανακοίνωσε ότι γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί σε έναν πίνακα ενώ επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων, χωρίς να διευκρινίσει τι θα γίνει με αυτούς/ες που ήδη απολύθηκαν για τους/τις οποίους/ες παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα σύμφωνα με ανακοίνωση των ΕΛΜΕ της Θράκης.

Επίσης ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι ανέθεσε σε νομικό τη μελέτη του νόμου που αφορά στο πειθαρχικό ώστε να διαχωριστούν, αν είναι δυνατόν, τα πειθαρχικά παραπτώματα από τα άλλα και ως νομικός (όχι ως υπουργός) συμβούλεψε την εθελούσια προσφυγή στην αξιολόγηση, ώστε να μην ισχύσει η ποσόστωση από βαθμό σε βαθμό. Ωστόσο δε διευκρίνισε πώς θα γίνει αυτό ούτε τι θα γίνει με αυτούς/ες που δε θα προσφύγουν στην αξιολόγηση.

Σχετικά με τα τεράστια κενά (τα οποία παραδέχθηκε εκ νέου ότι υπάρχουν στα σχολεία) πρόβαλε το κώλυμα της αναλογίας 1:10 στις προσλήψεις, αλλά δεν εξήγησε γιατί δεν τηρείται ούτε κατ’ ελάχιστο, αυτή η αναλογία στην εκπαίδευση (την περασμένη χρονιά διορίστηκαν μόλις 92!). Δήλωσε, ακόμη, ότι ενώ δεν προβλέπεται διαγωνισμός ΑΣΕΠ μέσα στο 2014 ή το 2015 έχει ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκρίνει τη διεξαγωγή διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 10.000 ατόμων. Μέχρι τότε υπάρχει η πρόθεση να ξεκλειδωθούν οι πίνακες από το 2012 και μετά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.